Rengeteg eprem terem az idén, hogy tudnám elrakni télre? Esetleg lekvárnak, szörpnek? Olyan recepteket, trükköket kérnék amit kezdő háziasszony létemre megtudok csinálni! :D
Elteheted a mélyhűtőbe is, bár én még nem próbáltam.
Lekvárfőzéshez próbáld ki a zselésítőket, ott leírják, hogy kell megcsinálni. Egyszerű, nekem még minden sikerült.
Általában le kell turmixolni, odaírják, hány kiló gyümölcshöz mennyi cukor kell, összeforralod, belekevered a dzsemfixet, és mehet is az üvegbe. Tartósítót vagy teszel rá, vagy nem, ha ügyesen megfordítod, úgy hagyod kicsit az üveget, aztán állítod talpra, vákuum lesz a felső részében, és nem fog megromlani.
Szerintem a lekvárnak tedd el, az finomabb.
A lényege, hogy többször mosd át, szed le a csutkáit és lassú lángon 4-5 órát legalább főzve kész a lekvár. csak sürün kevergesd, és amikor kész tegyél bele egy mokkás kanál szalicilt. és tiszta üvegekbe tedd el.
Bocs, de tényleg kezdő vagyok: Mennyi vízben? Mondjuk, hogy ellepje vagy többe? Mennyi cukrot kell hozzá tenni? Ja és gondolom akkor jó ha szétfő majd az egész.
A fejre fordítós trükknél csak úgy megfordítom a forrón lezárt üvegeket? Vagy valamibe bele kell állítani (pl.: víz)?
www.oetker.hu
a sima eperlekvár mellett szerintem kezdőként is nyugodtan próbáld ki, hogy teszel mellé pl. másik gyümölcsöt is, tuti a siker!
citromos eperdzsem,eperlekvár fehércsokival, eperlekvár friss mentával, eper-banán dzsem...
meg persze az elmaradhatatlan eperszörpöt is próbáld ki, nagyon finom!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!