Rengeteg eprem terem az idén, hogy tudnám elrakni télre? Esetleg lekvárnak, szörpnek? Olyan recepteket, trükköket kérnék amit kezdő háziasszony létemre megtudok csinálni! :D
Én is 3:1 Dzsemfixet ajánlom! Én is kezdő vagyok még, den olyan eperlekvárt csináltam, hogy csak na!!! 1250 gramm gyümölcshöz 350 gramm cukor. Apróra vágtam az epret, hozzá a cukor, a fix, és felforralod. 3 percig hagyod forrni, majd előre megtisztított üvegekbe, lezárom, 5 percre fejre állítom és kész is. Másnap már kocsonyás is.
Egyszerűen szuper!!!
Én mindig egészben fagyasztom le. Ha lekvárt készítek soha nem használok dzsemfixet vagy Oetkert. Ezekben zselatin van,és kenyérre ugyan jó a lekvár,de süteménybe,vagy palacsintába nem,mert megolvad.
Lekvárhoz lecukrozom, pár óra alatt levet enged. Összeturmixolom,és apró lyukú szitán átszűröm. Így nem maradnak benne a magok. l kg gyümölcshöz 25-30 dk cukrot teszek. Addig főzöm ,amíg kocsonyásodni nem kezd.
Mi szinte mindig lekvárt főzünk a maradékból. Szedés után a szebbeket megesszük a maradék a fagyasztóba. Most is benn figyel vagy 15 kiló.Ha az eperszezon lement jöhet a lekvárfőzés.
A lekvárhoz pedig a google-ban találsz többfajta leírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!