Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rengeteg eprem terem az idén,...

Rengeteg eprem terem az idén, hogy tudnám elrakni télre? Esetleg lekvárnak, szörpnek? Olyan recepteket, trükköket kérnék amit kezdő háziasszony létemre megtudok csinálni! :D

Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 12:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én is 3:1 Dzsemfixet ajánlom! Én is kezdő vagyok még, den olyan eperlekvárt csináltam, hogy csak na!!! 1250 gramm gyümölcshöz 350 gramm cukor. Apróra vágtam az epret, hozzá a cukor, a fix, és felforralod. 3 percig hagyod forrni, majd előre megtisztított üvegekbe, lezárom, 5 percre fejre állítom és kész is. Másnap már kocsonyás is.

Egyszerűen szuper!!!

2011. jún. 9. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
15:13 vok. a pennyben 3as csomag 419, Dr Oetker, szerintem nagyon megéri. Amúgy nagyon figyelj, hogy ne 2:1ben, 1:1ben, hanem 3:1 eset vegyél, ez a legcukortakarékosabb.
2011. jún. 9. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Én mindig egészben fagyasztom le. Ha lekvárt készítek soha nem használok dzsemfixet vagy Oetkert. Ezekben zselatin van,és kenyérre ugyan jó a lekvár,de süteménybe,vagy palacsintába nem,mert megolvad.

Lekvárhoz lecukrozom, pár óra alatt levet enged. Összeturmixolom,és apró lyukú szitán átszűröm. Így nem maradnak benne a magok. l kg gyümölcshöz 25-30 dk cukrot teszek. Addig főzöm ,amíg kocsonyásodni nem kezd.

2011. jún. 9. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Mi szinte mindig lekvárt főzünk a maradékból. Szedés után a szebbeket megesszük a maradék a fagyasztóba. Most is benn figyel vagy 15 kiló.Ha az eperszezon lement jöhet a lekvárfőzés.

A lekvárhoz pedig a google-ban találsz többfajta leírást.

2011. jún. 12. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!