Fánkba hogyan kell beletölteni a lekvárt, hogy kerek maradjon a tészta és sütésnél ne folyjon ki?
Lehet kapni erre a célra való fánktöltőt egyes boltokban.
De enélkül is süthetsz lekvárral töltött fánkot.
Kiszaggatod a fánkokat. Felére teszel lekvárt. Beborítod egy másik fánkkal. Kicsit összenyomkodod,és újra kiszúrod most már együtt a kettőt. Hagyod a deszkán kelni,majd kisütöd.
Csak arra vigyázz,hogy ebben az esetben ne bolti lekvárt használj,hanem olyan házit ,amiben nincs befőzőcukor vagy zselatin. Sütés közben a zselatin felolvad,és kifolyik a lekvár.
A töltött változatnál lehet bolti lekvár is.
Igaz nem lekvárral hanem pudinggal töltötték a tv-ben.
De úgy csinálta a néni, hogy kicsit vékonyabbra nyújtotta a tésztát.
Egymástól olyan 4-5 cm-re tett puding (esetedben lekvár) halmokat, de csak a feléig.Utána ráhajtott a az üres felét a halmokra, a közökben kicsit össze nyomkodta és úgy szaggatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!