Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » S. O. S. Kelt tészta. Alja...

S. O. S. Kelt tészta. Alja lassan megég. Felül még nyers? Mitöl?

Figyelt kérdés
2011. máj. 8. 19:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Milyen sütőd van? Gázsütőd?

Nekem igen és nekem is égeti az alját a sütinek mikor látom, hogy már barnul az oldala aláteszem a gáztepsit és így az alját már nem égeti. Ennél fogvan soha nem sütök a gáztepsiben mert külön van szükség rá.

2011. máj. 8. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
tegyél a gázsütő aljába egy cserepet, és takard le a tésztát egy alufóliával.
2011. máj. 8. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
vagy esetleg ha tudsz süsd külön alsó és felső sütéssel
2011. máj. 8. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
rakd a rácsot a legfelső sínbe, vedd le a hőfokot.
2011. máj. 8. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
A gázsütőkkel tényleg probléma van, ha csak úgy simán betolod, minden sütinek leég az alja. Nekem villanysütő van, az tökéletes, soha nem égett le benne semmi, bár kicsivel tovább tart a sütés, de egyenletesen süt. Most az anyámnál próbáltunk mi is kelt kalácsot sütni gázsütőn, és már 5 perc múlva szénné égett az alja. Másodszor nem égett le annyira, de akkor a tésztája maradt félig nyers. Harmadszorra már kitapasztaltuk, és akkor meg is sült és le se égett. Hát nem egyszerű... Mi is magasra tettük, ahogy írta valaki, és a 8 fokozatú sütőn 2-essel sütöttük. Így nem égett le, közben állandóan figyeltük, és olyan 10 perc után pár percre egy kicsit magasabb fokozatra állítottuk. Most sikerült, de szinte lehetetlen így kiszámolni. Másoknál láttam, hogy samott téglát tesznek a sütő aljába vagy kibélelik alufóliával, és azt mondják, hogy akkor se ég le.
2011. máj. 8. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám nagyon sok kelt tésztát süt, ő úgy szokta, hogy a tepsi alatti rácsra betesz még egy nagy vastag aljú tepsit, így az felfogja a hőt. Aztán nagyobb lángon kezdi sütni, de kb 5-8 perc múlva leveszi kis lángra. Sosem szokott nyers lenni és megégni sem szokott, pedig ez is gázsütő.
2011. máj. 8. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Ja,ja nem a tésztával, hanem a sütővel van a baj.

Tedd feljebb, ha tudsz, tegyél be alulra valamit (pala-, cserép darab, még egy tepszi, ami felveszi a hőt.)

Esetleg egy drasztikusabb megoldás, ha tudod (és a süti fajtája engedi) fordítsd át egy másik tepsibe,és ami lent volt, most az lesz felül, ami felül, az meg alul.


Üdv!

2011. máj. 9. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 Trixcsu válasza:
100%
Én úgy oldottam meg a gázsütőmben ezt a problémát (nem állt rendelkezésemre egy cserép sem), hogy a rácsot körbecsavartam alufóliával és azóta sem a sütemények sem a húsok vagy zöldségek nem égnek le. Ha egy kicsit is odafigyelünk rá, nem kell minden sütésnél cserélni az alufóliát, sőt én hónapok óta nem cseréltem, nem szakadt el, pedig hetente legalább 3-4 alkalommal használom a sütőt.
2011. máj. 16. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 slidia válasza:
24%
Szerintem egyszerüen nem jó a sütöd!
2011. máj. 16. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim válasza:
Lehet, hogy túl magas fokozaton sütötted.
2011. máj. 17. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!