Hogyan kell tökéletes tejberizst készíteni? Az arányokra vagyok kíváncsi. Mit kell csinálni hogy ne maradjon kemény a rizs, és ne keljen felette állni és kevergetni?
Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 12:17
1/3 anonim válasza:
Én mikróba csinálom, pofon egyszerű és kevergetni se kell. Kb fél óra alatt kész is van.
23F
2/3 anonim válasza:
Én meg gyorsrízsből.
Beleöntöm a tejet a lábasba, kb 4-5 dl, és hozzáteszem a rízst, ha már forr. Gyakori kevergetés mellett főzöm. Ha túlsűrűsödne, akkor öntök még hozzá tejet.
Közben pedig kostolgatom, hogy megfőtt-e már a rízs, de jó támpont az, hogy ennek a rízsnek elég 10-15 perc is.
Ha elkészült, a végén cukrozom.
Ennyi!
3/3 anonim válasza:
De már az is érdekes hogy a sima rizs is vízben 15 perc alatt elkészül körülbelül, míg a tejben 3-szor annyi idő!
Valaki mondta tejben lassabban fő, de miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!