Hogyan kell főzni a tejberizst?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Belerakod a tejbe a rizst, cukrot is rakhatsz bele, de azt jobb a végén, és egyszerűen megfőzöd. Van, aki egy pici vizet is tesz a tejbe, én nem szoktam.
Nem kell túlmisztifikálni, kevergesd sokszor, de óvatosan, hogy ne törjenek össze a rizs szemek.
Én úgy szoktam, hogy felforralom a tejet a rizzsel, 5 percig főzöm fedő alatt kis lángon, majd a fedő levétele nélkül lezárom a gázt és hagyom, hadd puhuljon a rizs (a gőzben, forró tejben már így "megfő". kb. 15 perc alatt kész, és energiát is spóroltam :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én igy készitem:
15 dkg rizs megmos,bele a lábosba(víz 2 dl),addig főzöm mig a vizet magába szívja,utána felöntöm fél liter hideg tejjel,bele megy 2 dkg vaj 1 tasak van. cukor és fedő alatt addig főzöm amig nem látom már majdnem a rizs tetejét.Ezután ráteszem teljesen a fedőt gázt elzárom és húsz percig hagyom had puhuljon.Ha megpuhult megy bele 10 dkg cukor,5 dkg mazsola összekeverem és már kész is:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:32
Pedig nagy tejberizs készítő vagyok,de mindig tanul az ember,ezt kipróbálom!!:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
15:32
Vaniliascukrot is teszek bele,v.ha van vaniliarud,de lehet nelküle is,ez mar izles dolga.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!