Melyik fajta rizsből lehet a legjobb tejberizst főzni?
Hagyományos rizsből és ha lehet, akkor "kerekszeműt" vegyél. Ezt nem lehet mindenhol kapni, de elvileg ebből a legfinomabb.
Én legtöbbször sima hosszúszeműből főzöm. Nem jó sem az elfőzött, sem a barna.
Az Alnaturanak van kifejezetten tejberizshez vlo rizse - Milchreis neven fut, a DM-ben tudsz venni.
En igy csinalom: 20 dkg ilyen rizst 5 dkg vajjal, meg egy csipet soval, meg annyi vizzel, ami teljesen ellepi, felrakom kis langon föni, majd, ha a viz elforrt rola (kevergetni szoktam, nem tudom kell-e :) ), akkor felöntöm tejjel, szinten annyival, ami ellepi, es ezt is megvarom, amig elfö rola, ha kell meg öntök ra (ha nem talalom eleg puhanak a rizst), ha nem, akkor lehuzom a gazrol, belekeverek 1-2 csomag van.cukrot (attol függ, hogy mennyit, hogy kinek csinalom), meg esetleg sima cukrot is, es lefedve hagyom meg egy kicsit allni, ha a többiek kibirjak :)
LIDL-benŰ:
Edekal a márka neve és ez is Milchreis típusú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!