Hogyan kell jó tejberizst főzni?
én mindig ezt a receptet használom a netről :D
Tejberizs
Hozzávalók: 15 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dl víz, 5 dkg cukor, 2 dkg vaj, vanília, 4 dkg kakaós cukor a tetejére.
Elkészítése: A rizst mindig a vízben tesszük fel főni, és csak amikor a vizet magába szívta, adjuk hozzá a tejet.
Hozzáadjuk a vajat meg a vaníliát, és ha már jól felforrt, pár perc múlva húzzuk félre, födjük le és tegyük meleg sütőbe vagy gőz fölé, vagy a tűzhely szélére, hogy saját gőzében megpuhuljon. Közben villával megkavargatjuk. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, a nedvesség mind elfőtt, lehet még kevés tejet aláönteni, hogy ne legyen száraz. Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Hidegen vagy melegen tálaljuk, tetejét cukrozott kakaóporral meghintjük.
Szia!
Próbáld ki egyszer a meglévő recepted gyorsrízzsel. Azzal is lehet, és egy kicsivel hamarabb megvan.
Üdv!
A rizst áztasd be 1 éjszakára, garantáltan puha lesz. A legfinomabb rizs pedig a jázmin vagy a basmati rizs. Ha az gourmetre mész rá, érdemes lenne kipróbálnod.
Én a tejberizsbe raknék egy kis kardamont is! Nagyon finom lenne!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!