Ti meg tudnatok oldani az etkezest ket fore kov ho 5ig 35000 forintbol?
Ha viszont így áll a helyzet, akkor inkább számolj 2 főnek egy hóra 40 ezret (átlagban heti 5 ezer), még azt is erős odafigyeléssel fogod tudni tartani. De egy kicsit nagyobb a mozgástér.
És ha egyik héten túlfutsz a heti keretből, mert éppen beleszaladtál egy akciós hús, stb. lehetőségbe, akkor az már a következő hetek kiadásait segítik, ill. azoknak a heteknek a keretét csökkentik.
Igaz, hogy még a 40 ezerből sem nagyon fogja futni, hogy üdítők + sütik + mekis kaja (ami egyébként is semmire sem jó szerintem), de inkább tartható keret!
24: "a tejes válaszolónak: pontosan úgy tudsz spórolni egyszerűen, hogy elhagysz ilyen extra hozzávalókat.
"
Nem hozzávalónak fogyasztom, hanem főétkezésnek.
Kb. 3-4 dl tej az egy főétkezésnyi, reggeli, vagy vacsora.
Ára: kb. 50 Ft.
Egy szendvics ennek a háromszorosából jön ki, és még nem is egészséges (a kenyérféle).
Vegul is igen mert 180*30 az 5400
200*30 a kenyer 6000 egy honapba detej meg sok mindenhez kell fozesnels
27: A legolcsóbb vitamin, amiben "van is valami", az a Pharmekal a naturvitamintól.
Kérdező, nem a főzelék egészségtelen, hanem ha péppé van főzve benne a zöldség, és be van rántva, lisztezve.
Egy kis könnyű, olívaolajon vagy vajon roppanósra párolt zöldség, zöldfűszerekkel nagyon is egészséges. Ezt is főzeléknek hívják: ez a francia típus.
Koszonom, igen, arra gondoltam, amit le is irtak. Rántástol, habarástol, pépessé fozestol lesz "egészségtelen".
És amit irtak, párolt zoldseg, vajjal, fuszerekkel, sult zoldseg leontve joghurttal és ugy megsutve a sutoben, az egészéseges.. Amit a franciak esznek, azok is ilyesmi ételek. Ilyenkor télen eloszeretettel hasznaljak a besamellt, ahogyan irtam is, "rakott" poréhagyma, endiv, krumpli, karfiol, cukkini stb. Sok krémlevest is esznek, illetve pureket, amiket magaval a zoldseggel suritenek be. Sajtos, zoldseges szuflék.. rakott zoldsegek paradicsomos hagymas ágyon, olivaolajjal meglocsolva..
És azt mondjak, foételnek, nem a husnak kell lenni, hanem a zoldsegnek és a koret legyen a hus.
Az én étkezésem az átlaghoz képest eléggé eltérő,napi min 5 alkalommal eszem,havi 30 ezer körül,próbálok a minőségre menni így nyilván nem a legolcsóbb dolgokat veszem meg.
Na most ha úgy hozná a szükség nyílván az 5 étkezés lecsökkenne 3-ra és próbálnám mindenből az olcsóbbat megvenni illetve elhagyni a "felesleges" dolgokat mint pl.kókusztej, illetve én a kenyeret és értelemszerűen a sima tejet is kihúznám a helyedben a listáról, bár tudom,hogy a magyar emberek 70% elképzelhetetlen milyen lehet kenyér nélkül élni.
Na most beteg vagyok így igen sok időm van úgyhogy kiszámoltam,az én étrendemre építve kicsit átformálva,hogy mennyi lenne 2 főre a kaja napi 4 étkezés (ami még bőven tartalmaz elhagyható dolgokat)
Szóval nekem 39.895 Ft lett,ami ugyan kicsit több mint 35.000 ezer,de ebből ki is derült,hogy megoldható a dolog.
A francia típusú főzelék az, hogy a tetszőleges zöldfélét vajon megpárolod, azaz nem szétfőzöd, hanem még textúráját tartsa meg, és kevés frissen aprított fűszerrel megszórod tálalás előtt. Nagyon finom.
Pl. zöldhüvelyű babot kakukkfűvel, zöldborsót kevés ptrezselyemmel és mentával, de ízlés dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!