Ti meg tudnatok oldani az etkezest ket fore kov ho 5ig 35000 forintbol?
Szerintem azzal, ha főzöl, már sokat tudsz spórolni. Én is ezt csinálom, igaz, ennek az az ára, hogy általában 2 napig ugyanazt esszük, de belefér.
NÁlam a heti menü ez lesz:
holnap(vasárnap) főzök babgulyást, sajtos-köményes rúddal, ebből marad hétfőre is, azt visszük munkába, ebédre.
Kedden főzök valami főzeléket (lencse, borsó, sárgaborsó vagy tök, majd eldöntjük), feltétnek főzünk kemény tojást,vagy sütünk virslit, ez is két napig tart.
Csütörtökre-péntekre vettem 2 konzerv gomba-szeletet, ezt megfőzöm paprikásnak, 4-5 kemény tojással kiegészítve, tésztával.
Szombaton húsleves lesz, van a fagyóban egy húsos csont, ebből főzöm, zöldségekkel, meg túrógombóc.
Jövő vasárnap megint valami kiadós egytálétel lesz, rizses vagy tarhonyás hús, paprikás krumpli, a lényeg az, hogy maradjon hétfőre is, ebédre...
Nekem bejött az, ha 2 napra főzök, olcsóbban kijövünk azóta, amióta így készítem az ebédet. Reggelire-vacsorára zabkása, joghurt, szendvics van, némi zöldséggel, mert azért kell a vitamin is.
Ha spórolni akarsz, javaslom neked is a kiadós egytálételeket, pl. a töltött káposztát (2-3 nap), tarhonyás hús, töltött paprika, pásztor tarhonya, rakott krumpli, rakott kelkáposzta-karfiol stb... amihez épp olcsóbb alapanyagot találsz.
szerintem meg a főzés nem spórolás. írod, hogy zsömlét is magadnak készítenél. a sütő eléggé eszi a pénzt, hiába a hozzávalókra nem költesz sokat, és gyakran ismételni kell, szerintem két emberre tíznél többet egyszerre nem érdemes. amúgy én olyan 2-3-at eszem naponta, így pláne nem érné meg, hogy még mellé meleget is készítesz.
a tejes válaszolónak: pontosan úgy tudsz spórolni egyszerűen, hogy elhagysz ilyen extra hozzávalókat.
tudom, hogy önfegyelmet igényel, de szerintem itt a mennyiségen is múlik a dolog. azért, mert valami jól sikerült, nem kell aznap betolni az egészet.
ja igen, a saját spórolós trükköm: nem vásárolok sokat, nem tartok készletet, és nem veszek túl finom, túlságosan kellető dolgokat. pl. kekszet, tábla csokit... elég lesz egy szelet is, ha nagyon kell.
az egy kiló körtén is csodálkoztam. ha lenne is itthon, ennék egyet, azon felül csak gond lenne, hogy hogy használjam fel... és tudtommal drága is nagyon.
szóval nekem bevált, hogy ha banán kell, akkor egyet veszek belőle. joghurtból néha egy helyett kettőt-hármat, ezeknek is 50 ft darabja, és 3 kajához használhatom. ugyancsak sok esetben hiányokat pótol a habtejszín - ezt 170-ért szoktam venni, és a tejjel ellentétben nem megy tönkre pár nap alatt. kiadós, és bármilyen rakott, tésztás kajához vagy leveshez jó.
a mai menü amúgy nálunk extrának számított, de még így is elég olcsó. kicsit több, mint fél kiló krupli, fél kiló darált disznó (350 volt), egy hagyma, fűszerek, egy kanál pesto, ami már megvolt, egy pár kanál passzírozott paradicsom, ami már megvolt (néha le van értékelve egészen 120-ig), tetejére egy joghurt meg a pici maradék sajt vékonyra vágva. a darálthúst pedig pár karika kolbásszal pároltam, szerintem olcsóbb és finomabb, mint az átlagos olajos megoldás (de sokszor csináltam már teljesen zsiradék nélkül).
akkor csak belekontárkodtam, nekem nem itt kezdődik a spórolás :) ananászt még soha nem vettem frissen.
vitaminból pedig jutavitot és dr chent használok, ezek a legolcsóbbak, amiben van is valami.
10 -es válaszolonak
A krémes rakott krumplival kapcsolatban még csak tojast sem kell beletenni, elég egy sima besamell mártás. Tudod a franciak is igy eszik, krumpli, hagyma, kis bacon kockazva, besamell, krumpli sajt.
A kérdezonek pedig, sutotok (vagy sajtos) szuflét is készithetsz, finom és laktato. Nem kell sok dolog hozza.
Illetve sult csirkecomb, petrezselymes vajas tésztaval..szojas zolsedsegws tészta csirkevel (reszelt répa, hagyma, borso -amit találsz zoldseggel), pici csirkehussal egy kis szoja és kész.
Vagy husgomboc barnamártással, fott krumplival.
Annyi olcso kaja van, csak tényleg gondold végig, tervezd meg.
Én mondjuk fozeléket nem nagyon eroltetnem, de csak azert mert egészségtelen..akkor inkabb legyen valami zoldseg pure szeruseg, vagy olyan, ami onmagaval van suritve.
"Krémes-fincsi rakott krumpli:
megfőzöd a felkarikázott krumplit....
1 l tejből kiveszel kb.2 decit,a többit felteszed melegedni
a kicsi tejet 2 tojással és 3 evőkanál liszttel habverővel összedolgozod,óvatosan,folyamatosan kevergetve hogy ki ne csapódjon a tojás,összekevered a meleg tejjel...folyamatosan keverve besűríted....kis ételízesítő,fűszer,amit akarsz.....ezzel a krémmel rétegezve lerakod jénaiba a krumplit,szórsz közé,ami van otthon...gépsonka,brokkoli,karfiol megfőzve....tetejére kicsi sajt,mehet a sütőbe....., "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!