Marhasült keszites?
Figyelt kérdés
Soha nem sutottem még marhahust, igy segitseget kérnék alap dolgokban is olyanoktol akik mar tapasztaltabbak e téren. Melyik "alkatreszt" rendeljek, ha nem szeretjuk a kiszaradt sult hust, illetve hogyan marad szaftosabb izesebb, ha egyben sutom sutoben bevagdalva, vagy steak gyanánt serpenyoben? Utobbitol tartok kicsit, nem szeretném elrontani.. Sertes húsból keszitettem mar sok mindent, a konyhaban jartas vagyok :) csak a marha eddig elkerulte a vagodeszkam :) ha van esetleg reszletes receptetek, vagy link mar az is nagy segitseg volna. Köszönöm2016. dec. 19. 11:44
1/2 anonim válasza:
A legfontosabb az lenne, hogy jó helyről szerezd be a húst. Ugyanis, ha nem speciális üzletben veszed, akkor kiszuperált, rossz minőségű tejelőmarhát fognak rád sózni, ami soha nem lesz igazán jó.
Plusz érlelve sem lesz.
Bevagdalva pedig ne süsd serpenyőben!
Ha budapesti vagy, akkor menj el a Fény utcai piacra, és a mozgólépcső mellett, az elsőn végy húst sütni.
Ha nem, akkor nehezebb az ügy.
2/2 anonim válasza:
Éppenséggel pont mától van a lidl-ben normális steak hús, szerintem holnap is találsz még normális darabokat, persze cserébe 5000 kilója, de érlelt angusért ez még baráti ár is. Szóval ha van a közeledben lidl nézz bel holnap és válassz egy nem túl vastag/nem túl zsíros szeletet, ha hátszínt választasz akkor azért legyen a szélén zsírréteg. Utána eldöntitek, hogy mennyire legyen átsütve, ha rózsaszín belsőt akarsz akkor forró serpenyőnél 4-4 perc a 2 oldala és kész is vagy, utána pihenteted 5-10 percig aztán lehet is enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!