Szamár zsírból készül-e marcipán?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy régen a szamár zsírból készítették az igazi marcipánt.2016. febr. 28. 11:21
1/7 anonim válasza:
Nos, a valódi marcipán mandula és cukor változó arányú keveréke. Zsír nem kell bele, szamár zsír meg pláne nem
2/7 anonim válasza:
Fuuuj, ezt a szamárságot hol hallottad? A marcipán alapanyaga a mandula. Meg persze cukor. :)
3/7 anonim válasza:
"valódi marcipán mandula és cukor változó arányú keveréke"
A valódi marcipán -és ezért qrva drága- mandula és cukor 1:1 arányú keveréke, és fél évig érlelik, közben többször is át préselik márványhengerek között. /nagyon kevés helyen csinálják így/
4/7 anonim válasza:
Szegény szamáron mennyi zsír lehet? És nagyon kevesen vannak. Ha igaz is lenne, az aranynál is drágább lenne a szamárzsírból készült marcipán. Már leírták, miből van, azt nem ismétlem.
5/7 anonim válasza:
Dehogy. A pótszer is pocukor, meg lisztes gyökerek keveréke volt.
6/7 anonim válasza:
qkker!
Változó az arány, mert lehet több mandulát is használni, vagy több cukrot. Kétszeres, háromszoros marcipán is létezik. Az eredeti valóban 1:1 lenne.
7/7 anonim válasza:
Ez a legenda még él? Gyerekkoromban hallottam (az se tegnap volt), hogy a krémest szamárzsírból csinálják, azért olyan szép sárga. Mondanom se kell, hogy a tesóm mondta, aki így akart hozzájutni az én krémesemhez is, de én nem hagytam magam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!