Nehéz feltenni a tortára a marcipánréteget?
Figyelt kérdés
Tudjátok, van az a marcipánréteg, amivel a tortákat kívülről szokás bevonni. Azzal mennyire nehéz dolgozni? Sosem csináltam még ilyet, de most megpróbálnám. Mennyi esélyem van kezdőként?2016. febr. 27. 06:19
1/3 Dnyepropetrovszk válasza:
A burkolás nem egyszerű, főleg nem egy kezdőnek. Először is nem árt, ha tudsz szépen, egyenletesen nyújtani, úgy hogy közben nem gyűröd össze a tésztát, és nem is szakad ki. Aztán ha az megvan, hogy sikerült megfelelő méretűre kinyújtanod, rá kell simítanod a tortára, ám ilyenkor is könnyen kiszakadhat. Szóval a lényege, hogy nagyon óvatosan kell bánni a marcipánnal, vagy más hasonló burkolóanyagokkal, pl tanácsos, ha nem félcentis körmeid vannak a művelet végzésekor. :D
Egyéb tudnivalók (bár szerintem tudod te is, ha burkolásra készülsz, biztosan utánanéztél), hogy a nyújtást porcukrozott vagy étkezési keményítővel beszórt felületen végezzük, illetve a tortát a beburkolás előtt le kell kenni, akár a saját krémével, vagy vajkrémmel.
2/3 anonim válasza:
tapasztalatból mondom, hogy elég nehéz: 2 emberes munka, pláne egy kezdőnek.
3/3 A kérdező kommentje:
köszönök minden választ!!:)
2016. márc. 15. 14:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!