Marhasült hogy készül?
Ez a lehetetlen kategória. A jól átsült marhasült sosem puha és finom. A puha és finom marhasült belül nyers.
A medium rare-nél szerintem nem szabad tovább sütni, az origósok szerint sem:
Marhasültet kérdeztél és nem steaket. A 2 nem ugyan az én rendszeresen sütők marhasültet marhaszegyből puha és omlós. Pácolni bármivel pácolhatod fűszerezheted.
Marhaszegy sütése..
Csontos és olyan hús, legyen amiben jól láthatóan vannak zsírrétegek. Azért kell a zsírréteg, mert alacsony hőfokon kell sütni. Megakadályozza a hús kiszáradását. Nekem most majdnem 3kg volt ez a hús darab. Pácolni bármivel lehet, amit szeretek. Én mos marhaszójaszósz koncetrátumba pácoltam. ( Keleti fűszereket árusító boltban lehet kapni ez koreai pác). a pácot jól beledörzsöltem a húsba. Hagyhatod egy két napig a pácban, de rögtön használhatod, sütheted a húst. Pácolás után vaj és olíva olaj keverékén kérget sütöttem minden oldalára. Majd lefedve nettem a 100C-os sütőbe. KB 2,5 óra múlva megnéztem addigra a kisülő zsír és páclé lett a tepsibe a hús alatt ezt leöntöttem róla. A koncentrátumból 1evőkanálnyit elkevertem páclébe és lekentem a húst vele. Visszatettem a sütőbe 1óramúlva megnéztem. Amikor a hús belső hőmérséklet elérte a 70C –ót belüről átsült. (illetve párolodott és szaftos maradt.) Egy egyszerű húshőmérővel tudod megnézni.) Levetem a fóliát és 150C-on KB 1,5 óra múlva omlós és puha lett. Menet közben még 2szer lekentem a páccal. A sütőből kivéve egy előmelegített tálra tettem letakarva piheni. Fontos, hogy pihennie kell a húsnak ért, ha nem hagysz időt neki, akkor rágós lesz. A pihentetési idő 1kg 5perc számolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!