Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhasült hogy készül?

Marhasült hogy készül?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék, ami jól átsül, puha, finom.
2016. jún. 17. 16:24
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Ez a lehetetlen kategória. A jól átsült marhasült sosem puha és finom. A puha és finom marhasült belül nyers.


A medium rare-nél szerintem nem szabad tovább sütni, az origósok szerint sem:


[link]

2016. jún. 17. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Na, szép.
2016. jún. 17. 19:32
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
Lehet átsülten is puha, csak érteni kell az elkészítéséhez!!!!
2016. jún. 17. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
Isten ellen való vétek teljesen átsütni egy szép steaket! Barbárság!
2016. jún. 17. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Marhasültet kérdeztél és nem steaket. A 2 nem ugyan az én rendszeresen sütők marhasültet marhaszegyből puha és omlós. Pácolni bármivel pácolhatod fűszerezheted.

Marhaszegy sütése..

Csontos és olyan hús, legyen amiben jól láthatóan vannak zsírrétegek. Azért kell a zsírréteg, mert alacsony hőfokon kell sütni. Megakadályozza a hús kiszáradását. Nekem most majdnem 3kg volt ez a hús darab. Pácolni bármivel lehet, amit szeretek. Én mos marhaszójaszósz koncetrátumba pácoltam. ( Keleti fűszereket árusító boltban lehet kapni ez koreai pác). a pácot jól beledörzsöltem a húsba. Hagyhatod egy két napig a pácban, de rögtön használhatod, sütheted a húst. Pácolás után vaj és olíva olaj keverékén kérget sütöttem minden oldalára. Majd lefedve nettem a 100C-os sütőbe. KB 2,5 óra múlva megnéztem addigra a kisülő zsír és páclé lett a tepsibe a hús alatt ezt leöntöttem róla. A koncentrátumból 1evőkanálnyit elkevertem páclébe és lekentem a húst vele. Visszatettem a sütőbe 1óramúlva megnéztem. Amikor a hús belső hőmérséklet elérte a 70C –ót belüről átsült. (illetve párolodott és szaftos maradt.) Egy egyszerű húshőmérővel tudod megnézni.) Levetem a fóliát és 150C-on KB 1,5 óra múlva omlós és puha lett. Menet közben még 2szer lekentem a páccal. A sütőből kivéve egy előmelegített tálra tettem letakarva piheni. Fontos, hogy pihennie kell a húsnak ért, ha nem hagysz időt neki, akkor rágós lesz. A pihentetési idő 1kg 5perc számolunk.

2016. jún. 17. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ilyen receptre vágytam :-)
2016. jún. 18. 12:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Még annyit megmondanál, hogy a marhanyak megfelelő-e erre a célra?
2016. jún. 18. 12:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A marhanyak nem jó így sütve.. Marhanyakban nincs annyi zsírréteg amennyi kell ahoz ,hogy ne száradjon ki a hús.. Marhaszegyet tudsz így sütni. A nyakhús elég szaftos pároláshoz pl vadasnak ,vagy pörköltnek jó .. Ha pörkölthöz használod érdemes keverni lábszárral.
2016. jún. 18. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2016. jún. 18. 19:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!