3. napja készül az élesztő nélküli kovász, de nem buborékos még, kicsit sem. Mi lehet a gond?
Köszönöm a választ.
De mi van azzal az élesztő nélküli kovásszal, amit biz. recept szerint a hűtőben kell tartani és mégis lehet használni?
20..21 fok felett már sikeresen lehet kovászt nevelni, de kétségtelenül a legjobb rozslisztből csinálni. Én ehhez mindig teljes kiőrlésű rozslisztet használok, tökéletes minőségű, illatos kovászt lehet belőle nevelni.
Hűtőbe valóban csak azután szabad betenni hogy felfutott. Ami az élesztőt illeti, bevallom én sütéskor a kimért kovászba mindig szoktam egy kevés élesztőt is tenni (de csak port, mert a gyurmásnak szvsz borzalmas az íze). Fél csomagot beleszórok, kis cukorral összekeverem, így a kenyér finom kovászos ízű lesz, viszont nem kell fél napot várni rá, hogy megkeljen.
Köszönöm kedves #5-ös a véleményed.
Egyedül a hőfok volt hasznos, a többi nem.
Írtam, rozslisztet nem tudok használni. Erre Te leírod a tapasztalatod a rozslisztről.
Azt is írtam, élesztő nélkülit készítenék, erre Te beszélsz az élesztős tapasztalatodról.
Ez van! Legalább megtudtam, hogy Te hogyan szereted, úgy, ahogyan én nem tudom, ill. nem fogom elkészíteni soha.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!