Számít az íz szempontjából, hogy élesztővel vagy sütőporral készül egy süti? Pl. Kuglóf, kalács. És melyik egészségesebb? Élesztő vagy sütőpor?
Figyelt kérdés
2012. júl. 21. 15:27
1/5 anonim válasza:
Számít, és az állaga is más.
Teljesen más egy kelt tészta, meg egy sütőporos.
Nem helyettesíthető egymással, így a kérdés további boncolgatásának semmi értelme.
Egyébként a nyers élesztőben van B-vitamin, de mivel az nem túl hőstabil, így sütés után nem sok minden marad belőle. Így aztán élettanilag ilyen szempontból kb egyformán semlegesek.
2/5 anonim válasza:
Így van, ahogy az előző válaszoló is írta, ráadásul a készítési technológia is teljesen eltér.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat.
2012. júl. 21. 15:43
4/5 anonim válasza:
Számít bizony, ha a kalácsba sütőport raknál élesztő helyett, semmi sem lenne belőle, és a piskóta is igen érdekesen reagálna élesztővel.
Szerintem egészség szempontjából annak az adagnak viszont nincs sok jelentőssége.
5/5 anonim válasza:
Próbálkoz kezdetben por élesztövel ezeket csak a tésztába kell szórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!