Mi a jó TÚRÓGOMBÓC titka? Emlékeztek még Pesthidegkúton "NÁNCSI NÉNI" túrógombócára? Mitől lesz lágy és remegős?
Nem tudom, hogy van-e titka.
Nekem mindig nagyon jó lesz.
Szerintem akkor nem lesz elég puha, ha kispórolják belőle a túrót.
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
1 kg túró
24 dkg búzadara
6-8 tojásfehérje (mérettől függően) kemény habbá verve
Ezeket óvatosan elkeverni.
1 óra pihentetés a hűtőben, és kész is a massza.
Forró, enyhén sózott vízben kifőzni.
Ajánlom rá a málnás joghurtot, próbáld ki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!