Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a jó TÚRÓGOMBÓC titka?...

Mi a jó TÚRÓGOMBÓC titka? Emlékeztek még Pesthidegkúton "NÁNCSI NÉNI" túrógombócára? Mitől lesz lágy és remegős?

Figyelt kérdés
Ma is megpróbáltam, jó-jó, de nem az igazi.

#túrógombóc-készítés-titka
2016. nov. 6. 17:37
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom, hogy van-e titka.

Nekem mindig nagyon jó lesz.

Szerintem akkor nem lesz elég puha, ha kispórolják belőle a túrót.

2016. nov. 6. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
33%

A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.

1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.

Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.

Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.

2016. nov. 6. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
JÉ, - szódabikarbóna is kell bele? Nem dobja szét?
2016. nov. 6. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1 kg túró

24 dkg búzadara

6-8 tojásfehérje (mérettől függően) kemény habbá verve

Ezeket óvatosan elkeverni.

1 óra pihentetés a hűtőben, és kész is a massza.


Forró, enyhén sózott vízben kifőzni.


Ajánlom rá a málnás joghurtot, próbáld ki! :)

2016. nov. 7. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
82%
en fel kilo turohoz 3dl buzadarat es 2 tojast szoktam osszegyurni, pici so es mehet a forrasban levo vizbe, amig fel nem emelkedik. nekunk bevalt.
2016. nov. 7. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!