Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok jó mézes zserbó...

Ajánlanátok jó mézes zserbó receptet? A gríz nélkülire gondoltam. Az a problémám hogy lágy lesz a krém. A vajat a pudinghoz akkor kavarjátok hozzá ha taljesen kihűlt? Nekem 5 dl tejben 2 pudingot kell főzni.

Figyelt kérdés
2015. ápr. 2. 10:49
 1/4 anonim ***** válasza:
A vajat csak akkor szabad hozzáadni, ha kihűlt a puding, de sztem előtte a vajat ki kell keverni porcukorral. Én a grízes változatot szeretem, uh. pudingosba nem tudok segíteni. Egyébként minden receptnel meg kell várni, míg a főzött krém kihűl,a vaj csak utána mehet bele.
2015. ápr. 2. 13:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Most én vagyok a hülye, vagy nem zserbóra gondolsz?

A zserbóban lekvár és dió van (amit sütés előtt teszel bele).

A mézes krémesben van vajas puding krém.

2015. ápr. 2. 15:52
 3/4 anonim ***** válasza:

A kérdező írja jól, van mézes zserbó nevű süti ilyen krémmel.

A krémet én jó sokáig szoktam hűteni hűtőben, mire eléggé megkeményedik. Viszont jártam már úgy, hogy a pudingpor nem volt az igazi, hiába főztem nem keményedett meg rendesen.

2015. ápr. 2. 16:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, mézes zserbónak is hívják ezt a sütit.ha nem grízesre akarod a krémet, akkor 5 deci tejben 5 púp. evőkanál lisztet kell addig főzni, míg az edény falától el nem válik. teljesen ki kell hűlni.

A vajat/margarint a cukorral habosra kell keverni, és utána kell a kihűlt tejes masszát hozzákeverni. természetesen géppel a legegyszerűbb.

Én meg még pudinggal nem hallottam :)

felénk ez a lisztes, de méginkább a grízes változat a megszokott.

Persze biztosan pudinggal is finom lehet, de azt is csak teljesen kihűtve kell a vajas-cukros krémhez keverni.

Más sütikbe én is szoktam pudingos krémet csinálni.

2015. ápr. 2. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!