Ajánlanátok jó mézes zserbó receptet? A gríz nélkülire gondoltam. Az a problémám hogy lágy lesz a krém. A vajat a pudinghoz akkor kavarjátok hozzá ha taljesen kihűlt? Nekem 5 dl tejben 2 pudingot kell főzni.
Most én vagyok a hülye, vagy nem zserbóra gondolsz?
A zserbóban lekvár és dió van (amit sütés előtt teszel bele).
A mézes krémesben van vajas puding krém.
A kérdező írja jól, van mézes zserbó nevű süti ilyen krémmel.
A krémet én jó sokáig szoktam hűteni hűtőben, mire eléggé megkeményedik. Viszont jártam már úgy, hogy a pudingpor nem volt az igazi, hiába főztem nem keményedett meg rendesen.
Igen, mézes zserbónak is hívják ezt a sütit.ha nem grízesre akarod a krémet, akkor 5 deci tejben 5 púp. evőkanál lisztet kell addig főzni, míg az edény falától el nem válik. teljesen ki kell hűlni.
A vajat/margarint a cukorral habosra kell keverni, és utána kell a kihűlt tejes masszát hozzákeverni. természetesen géppel a legegyszerűbb.
Én meg még pudinggal nem hallottam :)
felénk ez a lisztes, de méginkább a grízes változat a megszokott.
Persze biztosan pudinggal is finom lehet, de azt is csak teljesen kihűtve kell a vajas-cukros krémhez keverni.
Más sütikbe én is szoktam pudingos krémet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!