Sóskába muszáj cukrot tenni? Létezik olyan recept, amibe nem kell se cukor, se tejszín?
Figyelt kérdés
Gyerekkoromban a nagymamám csinált sóskát, de sajnos már nem él, nem tudom megkérdezni. A mirelit és a menzai sóskát utálom, túl édesek. Csak arra emlékszem, hogy nagyanyám friss sóskából csinálta, és mindig mondogatta, hogy "beletettem 2 egész tejfölt" (ami nagy szó volt, mert spórolós volt). Mondjuk nagy mennyiséget csinált. Tejszínt biztosan nem tett bele (nem volt). Tej elképzelhető, nem tudom. A cukorban is bizonytalan vagyok. Tudnátok olyan recepteket írni, ami hasonlít az elmondottakra?2010. ápr. 29. 10:53
11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Hagymapirítás közben eszembe jutott, hogy a nagynéném hátha megtanulta nagyanyámtól, és igen! Nem is értem, ő eddig miért nem jutott eszembe...
A nyerő recept: Olajjal, liszttel rántást készítünk, felengedjük hideg vízzel, beleöntjük a nyersen leturmixolt sóskát (én kevés vízzel turmixoltam), felforraljuk, sózzuk, kevés vegeta, tejföllel behabarjuk.
De tényleg nagyon köszi mindenkinek, aki segített.
2010. ápr. 29. 22:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!