Sóskába muszáj cukrot tenni? Létezik olyan recept, amibe nem kell se cukor, se tejszín?
Figyelt kérdés
Gyerekkoromban a nagymamám csinált sóskát, de sajnos már nem él, nem tudom megkérdezni. A mirelit és a menzai sóskát utálom, túl édesek. Csak arra emlékszem, hogy nagyanyám friss sóskából csinálta, és mindig mondogatta, hogy "beletettem 2 egész tejfölt" (ami nagy szó volt, mert spórolós volt). Mondjuk nagy mennyiséget csinált. Tejszínt biztosan nem tett bele (nem volt). Tej elképzelhető, nem tudom. A cukorban is bizonytalan vagyok. Tudnátok olyan recepteket írni, ami hasonlít az elmondottakra?2010. ápr. 29. 10:53
1/11 anonim válasza:
Én szoktam hozzá tenni egy kis cukrot,mert különben nagyon savanyú lenne,és tejföllel habarom be.
2/11 anonim válasza:
a legegyszerűbb, ha egy adag sóskából csinálsz több kis adagot kicsit máshogy elkészítve, az nyer amelyik közelebb áll ahhoz, amit te elképzeltél. magyarul kikisérlezeted.
4/11 anonim válasza:
A sóska alapból is savanyú, minden ízesítés nélkül. Cukor nélkül is lehet, de az olyan , mintha savanyú kotyvalékot (bocsi!) ennél.Vagy tejföl vagy tej menjen bele. Egy adaghoz elég egy tejföl is, illetve kb. 2dl tej. Én tejföllel jobban szeretem. Tipp: amikor a sóskát összefonnyasztottad, akkor szórd meg vagy két ev. liszttel és lassan kevergesd össze, utána jöjjön a víz. Pici sós is menjen bele, mert az kiemeli a cukor ízét.
6/11 anonim válasza:
Leírom neked, hogy én hogyan csinálom. Előljáróban annyit, hogy a sulis sóskát én is nagyon utáltam, a sajátomat pedig imádjuk. Még a pici lányom is, aki rettenetesen finnyás. Akkora adagot megeszik majdnem, mint én. És! Soha nem rakok bele cukrot. Fúúúúj! Szóval, akkora adagokat szoktam lefagyasztani itthoni sóskából, mint amekkora kb. a bolti zacsis. Abból kijön kb. 4-5 literes lábasra való. Egy pici vöröshagymát olajon megfonnyasztok, bele a sóska, lehet rá önteni egy kevés vizet. Addig párolom, amíg majdnem már elfőli a levét. Aztán ráhintek, kb. 3-4 evőkanál lisztet, ha nagyon nagyon sűrű, megint egy kevég víz, addig keverem, amíg olyan ragacsos állaga nem lesz. Apránként hozzáöntök vizet, először kevesebbet, hogy el tudjam keverni csomómentesre, majd a lábos 3/4-éig. Rakok bele 2 nagyobb fokhagymát, sót. Ha felforr, 1 nagytejfölt kikeverek liszttel (mivel az elején is raktam bele lisztet, így a habarásnál nem kell olyan sok), és behabarom a főzit. Szerintem isteni finom.
7/11 anonim válasza:
"A sóska alapból is savanyú,"
És az miért baj? Vannak savanyú ételek miért kell mindent cukrozni? Nemcsak egészségtelen az észnélküli cukrozás hanem felesleges is.A változatos ízek miatt élvezzük az ételek ízét.
8/11 anonim válasza:
hehe. Én nem azt írtam, hogy 3 merőkanál cukor kell bele. Sőt! Én még pici sót is teszek bele, mert köztudottan kiemeli a cukor ízét, így abból kevesebb kell. Kinek így jó, kinek úgy. Aki meg nem hiszi járjon utána, és kóstolja meg nyersen a sóskát... ;)
9/11 anonim válasza:
"és kóstolja meg nyersen a sóskát"
Milyen nyersen? Meg van főzve be van habarva tejföllel fokhagyma, kicsi só esetleg, ez miért nyers?
10/11 anonim válasza:
Több sóska fajta létezik, és vannak olyan fajták (pl. az ún kerti-sóska) amelyik nem olyan savanyú. Különösen ilyenkor tavasszal.
Ezeket a nem savanyú fajtákat nem kell cukrozni.
A 12:06-os kommentelő receptje is jónak tűnik.
Én például eleve rántással készítem, és egy kevés tejjel elkevert tejföllel eresztem fel. Sóval és kevés borssal ízesítem, de biztosan a hagyma sem rontja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!