Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sóskába muszáj cukrot tenni?...

Sóskába muszáj cukrot tenni? Létezik olyan recept, amibe nem kell se cukor, se tejszín?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban a nagymamám csinált sóskát, de sajnos már nem él, nem tudom megkérdezni. A mirelit és a menzai sóskát utálom, túl édesek. Csak arra emlékszem, hogy nagyanyám friss sóskából csinálta, és mindig mondogatta, hogy "beletettem 2 egész tejfölt" (ami nagy szó volt, mert spórolós volt). Mondjuk nagy mennyiséget csinált. Tejszínt biztosan nem tett bele (nem volt). Tej elképzelhető, nem tudom. A cukorban is bizonytalan vagyok. Tudnátok olyan recepteket írni, ami hasonlít az elmondottakra?
2010. ápr. 29. 10:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én szoktam hozzá tenni egy kis cukrot,mert különben nagyon savanyú lenne,és tejföllel habarom be.
2010. ápr. 29. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
a legegyszerűbb, ha egy adag sóskából csinálsz több kis adagot kicsit máshogy elkészítve, az nyer amelyik közelebb áll ahhoz, amit te elképzeltél. magyarul kikisérlezeted.
2010. ápr. 29. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 29. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
A sóska alapból is savanyú, minden ízesítés nélkül. Cukor nélkül is lehet, de az olyan , mintha savanyú kotyvalékot (bocsi!) ennél.Vagy tejföl vagy tej menjen bele. Egy adaghoz elég egy tejföl is, illetve kb. 2dl tej. Én tejföllel jobban szeretem. Tipp: amikor a sóskát összefonnyasztottad, akkor szórd meg vagy két ev. liszttel és lassan kevergesd össze, utána jöjjön a víz. Pici sós is menjen bele, mert az kiemeli a cukor ízét.
2010. ápr. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
*só
2010. ápr. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Leírom neked, hogy én hogyan csinálom. Előljáróban annyit, hogy a sulis sóskát én is nagyon utáltam, a sajátomat pedig imádjuk. Még a pici lányom is, aki rettenetesen finnyás. Akkora adagot megeszik majdnem, mint én. És! Soha nem rakok bele cukrot. Fúúúúj! Szóval, akkora adagokat szoktam lefagyasztani itthoni sóskából, mint amekkora kb. a bolti zacsis. Abból kijön kb. 4-5 literes lábasra való. Egy pici vöröshagymát olajon megfonnyasztok, bele a sóska, lehet rá önteni egy kevés vizet. Addig párolom, amíg majdnem már elfőli a levét. Aztán ráhintek, kb. 3-4 evőkanál lisztet, ha nagyon nagyon sűrű, megint egy kevég víz, addig keverem, amíg olyan ragacsos állaga nem lesz. Apránként hozzáöntök vizet, először kevesebbet, hogy el tudjam keverni csomómentesre, majd a lábos 3/4-éig. Rakok bele 2 nagyobb fokhagymát, sót. Ha felforr, 1 nagytejfölt kikeverek liszttel (mivel az elején is raktam bele lisztet, így a habarásnál nem kell olyan sok), és behabarom a főzit. Szerintem isteni finom.
2010. ápr. 29. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

"A sóska alapból is savanyú,"


És az miért baj? Vannak savanyú ételek miért kell mindent cukrozni? Nemcsak egészségtelen az észnélküli cukrozás hanem felesleges is.A változatos ízek miatt élvezzük az ételek ízét.

2010. ápr. 29. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
hehe. Én nem azt írtam, hogy 3 merőkanál cukor kell bele. Sőt! Én még pici sót is teszek bele, mert köztudottan kiemeli a cukor ízét, így abból kevesebb kell. Kinek így jó, kinek úgy. Aki meg nem hiszi járjon utána, és kóstolja meg nyersen a sóskát... ;)
2010. ápr. 29. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

"és kóstolja meg nyersen a sóskát"


Milyen nyersen? Meg van főzve be van habarva tejföllel fokhagyma, kicsi só esetleg, ez miért nyers?

2010. ápr. 29. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Több sóska fajta létezik, és vannak olyan fajták (pl. az ún kerti-sóska) amelyik nem olyan savanyú. Különösen ilyenkor tavasszal.

Ezeket a nem savanyú fajtákat nem kell cukrozni.

A 12:06-os kommentelő receptje is jónak tűnik.

Én például eleve rántással készítem, és egy kevés tejjel elkevert tejföllel eresztem fel. Sóval és kevés borssal ízesítem, de biztosan a hagyma sem rontja el.

2010. ápr. 29. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!