T-Bone steak készítése "szakszerűen"?
Figyelt kérdés
A férjem szereti az "igazi" steaket, argentin marhából, angolosan. Találtam is egy magyar séf blogján profi elkészítési módot, így néha meglepem vele. Na a lényeg, régóta álmodozik erről a t-bone steakről és most végre találtam, csak igaz meglepetésemre nagyon vastag és eszeveszett nagy csont van benne (tudom, a "bone" gyanús lehetett volna, de nem olyan családban nőttem fel, ahol a marhát húslevesen kívül bármi másra használták volna...). Szóval ezt biztosan nem úgy kell készíteni, mint a simát, de akkor hogyan? Valaki evett, vagy sütött már ilyet?2016. okt. 12. 11:52
1/4 anonim válasza:
Ugyanúgy kell. Megsütni mindkét oldalát 3-4 percet, majd alufólia alatt pihentetni sóval, borssal, vajjal. Ami kisült a húsból, kis vörösborral fölengedve és elfőzve lehet hozzá egy kis mártást főzni.
2/4 anonim válasza:
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát ha már megvan, akkor csak felhasználom, aztán lesz ami lesz. Ezektől a képektől még én is rákívántam a húsra, pedig ritkán fogyasztom. :)
2016. okt. 12. 13:32
4/4 anonim válasza:
Csak most látom, figyelmetlenül olvastam a kérdést. Ha néha szoktál steaket sütni, nem kell T-bonetól sem félni. Ez is csak egy szelet marhahús. Kicsit jobban kell figyelni hogy mennyire sütöd át. Mivel kétféle húsból van (bélszín és hátszín) könnyú túlsütni a bélszín részét vagy nyersre a hátszínt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!