Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » T-Bone steak készítése "szaksz...

T-Bone steak készítése "szakszerűen"?

Figyelt kérdés
A férjem szereti az "igazi" steaket, argentin marhából, angolosan. Találtam is egy magyar séf blogján profi elkészítési módot, így néha meglepem vele. Na a lényeg, régóta álmodozik erről a t-bone steakről és most végre találtam, csak igaz meglepetésemre nagyon vastag és eszeveszett nagy csont van benne (tudom, a "bone" gyanús lehetett volna, de nem olyan családban nőttem fel, ahol a marhát húslevesen kívül bármi másra használták volna...). Szóval ezt biztosan nem úgy kell készíteni, mint a simát, de akkor hogyan? Valaki evett, vagy sütött már ilyet?
2016. okt. 12. 11:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy kell. Megsütni mindkét oldalát 3-4 percet, majd alufólia alatt pihentetni sóval, borssal, vajjal. Ami kisült a húsból, kis vörösborral fölengedve és elfőzve lehet hozzá egy kis mártást főzni.
2016. okt. 12. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az 1. vagyok ismét. Nem akarom elvenni a kedvedet, de elsőre valószínűleg nem fog sikerülni. Nem azért mert olyan nagy művészet, de rá kell "érezni" a dologra. Nem biztos hogy drága marhahússal kellene kezdeni a kísérletezést.

Az enyém így sikerült:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. okt. 12. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát ha már megvan, akkor csak felhasználom, aztán lesz ami lesz. Ezektől a képektől még én is rákívántam a húsra, pedig ritkán fogyasztom. :)
2016. okt. 12. 13:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak most látom, figyelmetlenül olvastam a kérdést. Ha néha szoktál steaket sütni, nem kell T-bonetól sem félni. Ez is csak egy szelet marhahús. Kicsit jobban kell figyelni hogy mennyire sütöd át. Mivel kétféle húsból van (bélszín és hátszín) könnyú túlsütni a bélszín részét vagy nyersre a hátszínt.
2016. okt. 12. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!