Nehéz jó sztéket sütni!
A hús minősége nagyon sokat számít!
Sütni 3-3 percig mindkét oldalát.
Férjem jól átsütve szereti úgy 7-7 perc
Ha ram halgatsz akkor igy csinalod!
A steaknek legalab egy hüvelykujnyi vastangnak kellene lennie de lehet vastagabb is, a jo hust nem muszaly pacolni. Eleg so bors, ha ugy döntesz pacolod akkor se tegyel a pacba sot mert kiszaritja a hust. Kokuszzsirt vagy sima zsirt hasznalj, növenyi olajok nem jok.
vastagabb alju serpenyöt jol forosisd fel a ziradekkal es kb 3-3 percig legnagyobb langon süsd at mind 2 oldalat. Latnod kell, hogy kivülröl jol sültnek nezzen ki, majd sozod borsozod, most jön ami csodassa teszi, leveszed es 200 fokosra elömelegitett sütöbe egy tepsibe beteszed friss rozmaringgal es jo sok vajjal amit a tetejere teszel. par percig sütöd kiveszed es 5 percre lefeded. utanna eheted;)
sütni tudok sztéket.
De szeretnék sztékből főzni.
tudom. ne is mondjátok. Igen, hülye vagyok.
Én úgy tudom, hogy a "steak" szó sültet jelent, főként marhasültet. Szóval a sztéket, ami már meg van sütve, nem kell főzni.
A marhahúst lehet főzni, ennek a főzési ideje attól függ, hogy milyen hús, és mit készítesz. A csontos leveshúst, rostélyost, bordát, stb, legalább két óra hosszat kell főzni. Gulyáslevesnek, pörköltnek is kell vagy másfél óra. Ha hátszínt, bélszínt párolsz, mondjuk valamilyen szaftban, vadasan, eszterházi módra, akkor a hús minőségétől függően elég fél-egy óra.
A szték (steak) magának a készételnek a neve és nem egy húsfajta. Te meg ez utóbbi értelemben használod.
Ha megmondod, hogy milyen állat melyik részéből kivágott húst nevezed szték-hús-nak, megmondom, hogyan főzd.
Igazán finom sztéket marha-bélszínből csinálnak. De a marha-bélszínt vétek megfőzni, arra vannak olcsóbb marhahúsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!