Kárászt hogy kell elkészíteni, hogy finom legyen?
Kaptam belőle 2kgot. Meg szeretném sütni. Hogyan kell fűszerezni? Nagyon sok szálka van benne? Azokkal nem lehet valamit kezdeni? Régen sneciztünk, azokat alufóliában addig sütöttük, míg már nem volt szálkás, legalábbis nem vettük észre, csak a gerincét. Ezzel valami hasonlót lehet csinálni?
Teljesen ismeretlen nekem ez a hal, köszönöm, ha segítetek.
Igen, ez is ugyanolyan, mint a sneci.
Az irdalásnál figyelj oda, hogy a szálkára merőlegesen!!! és ne azzal párhuzamosan irdald, ez esetben nem fog szétesni.
Én mindig csak paprikás-lisztbe forgatva sütöttem olajban, lassú tűzöm többször átforgatva oda-vissza, valóban finom ropogósra lehet sütni, és a végén, ahogy írod is "szőröstől-bőröstől" meg lehet enni, ropog a fogunk alatt.
Persze, ha már a fóliás-módiban van gyakorlatod, és a végeredmény ugyanaz, akkor süsd úgy...
Az irdalás valóban nagyon fontos, de az sem mindegy mekkora a hal. kicsiket fejjel együtt lehet sütni a nagyobbacskáknak érdemes levágni a fejét, mert rengeteg olajat felszív, és nehezen is fér el a serpenyőben.
A hagyományos paprikás liszt mellett nagyon finom még a borsos kukoricalisztben sütött is, érdemes kipróbálni, valamivel ropogósabb, mint az előbbi.
Ha besózod, és állt már legalább egy órát, érdemes papírtörlővel megtörölni, nem annyira vizes és nem fröcsköl a forró olajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!