Tudtok mondani olyan halételeket, amit egyszerű elkészíteni, olcsón kijön, de nagyon finom?
A barátom imádja a halat (mindet), viszont még sosem készítettem neki, és szeretném meglepni.
Elég kezdő vagyok a konyhában és anyagilag sem vagyok sajnos eleresztve...
iglo arany halrudacskák:-D
Egyszrű az elkészítése
bár olcsónak nem mondanám.
Egyébként rántani való halat nem nehéz megcsínálni...
afrikai harcsa
harcsa
ezeket könnyű rántani és sütni is és elég finom is szerintem:)
Fehérhúsú tengeri halfilé, besózod, beborsozod, bazsalikom, kis vaj, 1 dl fehérbor, alufólia, sütő, 20 perc.
Ugyanilyen halfilé (direkt nem írok típust, te ismered az anyagi helyzeted), mustárral bekened, bebundázod örölt valamilyen magba (kesu a legjobb, nem kell hozzá sok, s kisütöd kis vajon, serpenyőben.
Bármilyen olajos halkonzervből készíts húsgombócot: halhús, citromhéj kevés, chili, zabpehely/morzsa, só, esetleg tojás, ah nem áll össze. Kisütöd serpenyőben és paradicsomos spagettin tálalod.
Halfilé kockázva, reszelt répa, aprított hagyma, aprított szárzeller, chili, só, bors, citromhéj, füstölt reszelt sajt vagy parmezán. ezt keverd össze, majd tedd be egy tűzálló tálba, amit kiolajoztál. Készíts krumplipürét, simítsd rá, süsd meg 45 perc alatt sütőben.
Halfilé, zöldséggerezdek, kevés olivaolaj/vaj, fűszerek, tedd valamilyen sütőpapír vagy alufólia batyuba, s fél órán át süsd sütőben. A tányéron bontsa ki mindenki a magáét.
Kezdetnek:)
Mitol lenne borzaszto ize a fagyasztott halnak?
Birom mikor nem a valasz helyesseget pontozzak, csak sajat velemeny alapjan nyomjak a nem hasznos gombot...
Ez nem like gomb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!