Hogyan lehet házilag a nyers céklát úgy elkészíteni, hogy finom legyen?
Én amikor főzöm más jól befűszerezem. egy fej vöröshagyma 4-5 babérlevél, egész bors, kömény, pár szem boróka kerül a vízbe. jó evőkanál sót is teszek bele, így főzöm puhára. megpucolva így önmagában is finom ízletes, de én ecetes cukros-őrölt köményes lébe szoktam tenni.
persze almával együtt is finom lehet.próbáld ki, hátha elmegy a föld íze.
3- as vagyok
Még egy recept
Két közepes cékla
10 dkg dió
2-3 gerezd fokhagyma ( ha szeretitek lehet többet is)
1-2 evôkanál majonéz
A céklákat megfôzöd, megpucolod ha kihült nagy lyuku reszelôn lereszeled.
A fokhagymát atnyomod fokhagymanyomön.
A dió darabkákat száraz forro edényben kissé megpirítod ( vigyázz nehogy odaégjen) ezek után darabokban is hagyhatod de aprora is vághatod izlés szerint. ( szerintem finomabb minnel aprobb)
A céklát, diót, fokhagymát , majonézt összekevered,megsózod.
Szoktak még sajtot is bele tenni. Belinkelem a képeket hátha segít valamit.
Ha rászánod magad az elkészítésére írd meg kérlek hogy izlett. :)
Szia!
A föld ízt nem tudod eltüntetni sajnos,én már próbáltam.
Ez a cékla hibája,valószínűleg rosszul tárolták,valami dohos helyen.
Én kidobtam.
A többiek receptjeit ki fogom próbálni,jól hangzanak!
En meg nem csinaltam, de a szüleim, nehai nagyszüleim cukorrepaval keverve fözik es keszitik a ceklasalatat. Izesitesre cukor, ecet, baberlevelre emlekszem. De nezd meg a keszen kaphato ceklasalataban mi van, akkor olyan izü lesz!
Ha nem annyira friss, szaradtabb, fonnyadtabb, akkor sztem sosem lesz olyan izü, mint a friss. A ceklasalatat "meg idöben" szoktak csinalni, inkabb összel, vagy leszedes utan max par hettel, sztem februarra megszarad. Ha jol remlik, mert szemelyesen en meg nem csinaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!