Steak- et miben lenne érdemesebb sütni? Vasból készült Wok - ban, vagy szintén vasból készült teflonbevonatú grillserpenyőben? ( a kettő között a teflonbevonat a fő különbség )
Figyelt kérdés
2015. dec. 25. 21:18
2/2 anonim válasza:
Majdnem mindegy, de a 2 közül inkább wokban.
A teflon túlhevülhet, és ha túl forró, (márpedig egy steakhoz elég forró kell) akkor mérgező anyagok párolognak ki belőle.
Ezért jobb a sima vastag aljú öntött vas serpenyő. A sok sütés miatt idővel "bediffundál" a zsiradék a felszínébe, tapadásmentes réteget hozva létre.
Ugyanez a wok lényege is, csak annak inkább gömbölyű az alakja. Laposban meg jobb sütni.
Még egy opció, a kerámia bevonatos. AZ is teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!