Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért hívják "véresnek" a...

Miért hívják "véresnek" a nyersen elkészített steak-et, hogyha egyszer ki van véreztetve az állat a vágáskor?

Figyelt kérdés
Én legalábbis úgy tudom, hogy elég szigorú szabályok alapján történik a vágás, nemigen maradhat vér a húsban. Ez csak afféle hagyományos elnevezés?

2015. szept. 18. 16:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
A hús:izom,tele vérerekkel. Akkor is marad benne vér,ha kiáztatják. Kiáztatást nem végeznek,mivel csökkenti az eltarthatóságot.
2015. szept. 18. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

Ez a kifejezés a hús sütésére vonatkozik.

Van nyers, majdnem nyers (bleu), közepesen és teljesen átsütött steak-szelet. A "nyers" is meg van sütve egy kicsit, de csak annyira, hogy belül "véres" azaz piros maradjon, de azért átmelegedjen.

Jobb vendéglőkben meg is kérdezik, hogy milyen sütést kérsz.

2015. szept. 18. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
62%
Hiába véreztetik ki az állatot, a húsban marad vér. Ezt te is tapasztalhatod ha főzés előtt vízbe áztatod. A véres steak-et éppen csak egy kicsit sütik meg. Felvágáskor VÉR folyik belőle.
2015. szept. 18. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát nem is tudom, nekem annyira nem vérnek tűnik, inkább amolyan húslé. Az a nyers csirkemellből is jön, pedig a legkevésbé sem véres.

2015. szept. 18. 17:59
 5/15 anonim ***** válasza:
93%
Igen, jól írod. Az nem vér, hanem a húsban található egyéb anyagok, illóolajok. A vér, az erekben fut, és a húsban valóban nem maradnak erek és vér. Ez csak egy hagyományos elnevezés, mivel hasonlít a vérre a színe (bár az állaga nem), mint ahogy itt fent is többen összekeverték. Tehát a hús valóban nem marad véres, ideális esetben.
2015. szept. 18. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

Húsnak nevezzük a vágóállatok harántcsíkolt vázizomzatát a vele szoros összefüggésben levő zsírszövettel, kötőszövettel, valamint nyirokcsomókkal, idegekkel és véredényekkel együtt.

VÉREDÉNYEK!!!! És erek is futnak a húsban. 100%osan nem tudják kivéreztetni. Igen más folyadékok is vannak benne, DE a vértől rózsaszín.

2015. szept. 18. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
2015. szept. 18. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
80%
Aki szerint a húsban nincsenek erek olvasson már bele egy középiskolai (lehet általános iskolai is elég) biológia könyvbe...
2015. szept. 20. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
47%

Julianna


Helyesen:

1. BLUE

2. RARE

3. MEDIUM RARE

4. MEDIUM

5. MEDIUM WELL

6. WELL DONE


[link]

2015. szept. 27. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
51%

Kedves utolsó válaszoló!

Igazad van, ha angolul írod a hús sütésének fokozatait.

Csakhogy én Franciaországban élek, és itt:

BLEU,

SAIGNANT,

A POINT,

BIEN CUIT.

Ami ugyanazt jelenti, amit Te írtál, csak úgy, ahogy én megszoktam. Innen a "bleu".

2015. szept. 27. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!