Finom, jól átsült marhahúshoz praktikák? Pác, sütés, ízesítés stb.
Marhához jó pác:
olaj + mustár + szemes bors + babérlevél = ezeket össze, és minimum 2-3 napig ebben (esetenként átforgatva) puhuljon a marha-szelet. Finom, puha, porhanyós sülted lesz!
Pacolni csak a rossz minosegu hust kell, hogy valamennyire feljavuljon ... elohutott (nem fagyasztott), delamerikai, erlelt marhat nem kell kezelgetni semmivel es annal istenibb dolog talan a vilagon sincsen. A Rozmar hutohazban lehet ilyen husokat beszerezni.
Jo steak elkeszitese pedig a kovetkezo: a hust kicsit megborsozod es forro platnin mindket oldalat hirtelen megsutod. Hust csak egyszer forditjuk. Forditaskor teszunk ra egy szelet vajat, ekkor sozzuk es talalas elott meg egy kicsit pihentetjuk ... zoldbors martassal kinaljuk.
Ha sokat kell csinalnod, akkor ne is bajlodj a hatszin/belszin klasszikusokkal, mert a gatyad is ramegy ... Rozmarnal van keresztfarkto ugyan ebbol az erlelt marha fajtabol ... sutogetni a legeslegjobb hus es toredek aron (Robinson etterem is ezt a fajta hust hasznalja a steakhez).
Steaket csak érlelt húsból. Ami elég drága. Viszont több helyen olvastam, hogy az érlelő zacskó is működő megoldás, ha valaki szereti a steaket és van ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!