Miért hívják "véresnek" a nyersen elkészített steak-et, hogyha egyszer ki van véreztetve az állat a vágáskor?
Nem kötekedésképpen, de nem ezt írtad, hanem ezt:
"Van nyers, majdnem nyers (bleu), közepesen és teljesen átsütött steak-szelet."
A nyers = bleu, míg a "majdnem nyers" = saignant az én értelmezésbemben...
Más szóval a blue mindkét nyelvben a legkevésbé átsült steaket jelöli, semmiképp sem a rare-t.
"Én meg Magyarországon élek és itt pörköltnek esszük a marhát, puhára főzve."
Te lehet, de más nem biztos.
Jó 2 éves kérdés, de minden válaszoló téves infót írt és muszáj kijavítanom.
A steakben nincs vér, az a rózsaszín lé ún. myoglobin, egy fehérjeenzim ami az oxigént köti meg. Marhahúsban, ha nincs rendesen átsütve mindig ott van, és a steaket általában csak félig sütjük át.
A "véres steak" csak egy hagyományos elnevezés, más nemzeteknél nem is hívják így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!