Ír rumpsteak, pontosan hogyan készítsem el?
Nos, Megmondom neked őszintén, konkrétan ilyet, hogy Ír rumpsteak, még nem Hallottam, de a steaket konkrétan rengetegféleképp el lehet készíteni. Van aki lángszóróval hirtelen süti, valaki rostlapon, valaki grillezi. Igazából az a lényeg hogy nem szabad sokáig sütni, úgy az igazi, ha még egy kicsit rózsaszín a közepe. Én múltkor grilleztem Angus bélszínt, annak kb 7-8 perc kellett az izzó parázs felett. De vannak receptek a neten amúgy.
Csinálhatsz hozzá BBQ szószt, steakburgonyát, héjában sütve... Főzhetsz hozzá kukoricát (egészben), és ha tálalod, a felnőtteknek mindenképpen ír whiskeyt tegyél mellé (Jameson, Tullamore Dew), vagy pedig nagyon testes és intenzív vörösbort. Mondjuk egy kékfrankost, de mindenképpen száraz vöröset. Fűszerezheted is a húst, de azért ne vidd tulásba, mert a marhának jellegzetes íze van, főleg a bélszínnek, így aztán nagyon nem kell neki fűszer. Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!