Hogyan keszitsem el a lazacot, milyen pacot csinaljak?
A lazac mindenképpen finom, én úgy csinálom, ahogy Te először (csak én olykor serpenyőben sütöm meg percek alatt), teljesen feleslegesnek érzem elbonyolítani, így is maga a tökély számomra.
De nyilván vannak más módszerek is.
Pontosan így, semmi extra a sütésnél. Illetve előre belehet borzozni és sózni, bordás vas serpenyőben megsütni, mint a steak-et. Amivel fel lehet dobni azok az öntetek.
Az én kedvenc halakhoz való öntetem: Natúr joghurt, fetasajt, kevés olívaolaj, citromlé, petrezselyem, vagy kapor, fokhagyma. mindezt összeturmixolni. Lehűtve isteni a frissen sült jófajta hal mellé mártogatósnak. A fetasajt sótartalmát figyelembe kell venni!
Ezen kívül nekem van egy úgynevezett Thai Fish szószom, amit csak rálocsolok a lazacra tálalásnál. Balzsamecet szerű, de van egy enyhe füstölt hal aromája. A mártogatóshoz nem megy, szóval vagy ez vagy az.
A sütés az úgy okés, ahogy csináltad eddig is.
A halhoz nagyon megy a kapor, ha van zsenge, abból egy tejszínes kapormártás nagyon finom mellé.
Egyik kedvencem. Feketeszakáll Kedvence. (halas pite)
4személyre.
80dkg lazac
Fejenként 5-8 db garnéla
Fejenként egy fél marok zöldborsó
25dkg vörös cheddar sajt.
Egy adag besamelmártás 6dl tejből, ebből 2dl 30% tejszín.
A lazacot enyhén sózzuk, apró kockára vágjuk.
Az elkészített besamelmártásba fél citrom levét, 1evőkanál magos mustárt keverünk. Fűszerezzük szerecsendióval, sóval, borssal. A mártásnak jó sűrűnek kell lennie.
Elkészítjük a burgonya pürét (sűrűnek kell lennie). A burgonyapürébe, ha kihűlt belekeverjük a reszelt sajt ott. (azért akkor, mert sokkal finomabb lesz, ha sülés közben olvad meg a sajt.
Amikor kihűlt a mártás a sütőedény aljára teszünk, egy vékony réteget erre tesszük, a lazacot megszórjuk a zöldborsóval majd a garnélával. A tetejére ismét egy vékony réteg besamelmártás kerül. Majd a burgonyapürét szépen formázva 2cm vastagon a tetejére tesszük.
170 C-os sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük..
Bármilyen tengeri hal, kagyló, rák, elkészítető így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!