Van egy padlizsánom, hogyan készítsem el?
Még sosem főztem padlizsánból, minnél olcsóbb recept kellene. Van még itthol tojás, liszt, krumpli, tejföl, olaj, fagyasztott csirkemell. Zsemlemorzsa nincs. Bolt ma zárva tart, úgyhogy csak ebből lehet kombinálni.
Arra gondoltam, hogy rakott krumplit csinálnék, és egyszerűen a krumpli darabok közé vágnám össze.
A padlizsán a tökfélék közé tartozik, tehát tökéletes:
- rántva
- pörköltnek nokedlivel (tejfölös habarással)
- a csirke-mell felhasználásával jó belőle a "rácponty", hasonló mint a rakott krumpli, tejfölösen, stb. stb. keress rá a receptre a net-en!!
- pizza: 2-3 cm vastagra elszeled, előmelegített sütőben, tepsiben pár percig, hogy a víztartalom nagyobb része kisüljön belőle. Utána megpakolod, mint a pizzát, és vissza a sütőbe, vagy a mikróba...
Szerintem ne vesztegesd el arra, hogy rántod, kifejezetten nem jó ilyen célra.
AMi nagyon finom viszont:
- kevés olívaolajon megpuhítod a vékony, hosszú csíkokra vágott padlizsánt, majd zöldfűszeres túrókrémmel feltekered
- ratatouille (padlizsán, cukkini, paradicsom, hagyma, paprika ) - készíthetsz hozzá paprika vagy paradicsomszószt is és leöntheted vele, isteni.
- félbevágva, tejszínes-hagymás szósszal megtöltve, sütőben sütve, sajttal
- bazsalikommal, paradicsomkarikákkal, mozzarellával kis tornyokat csinálsz belőle, fogpiszkálóval összetűzöd, olívajon enyhén megpirítod.
- szójaszózban megsütöd, szezámmagot szórsz rá
- krumplival, paradicsommal, paprikával, gombával currynek rizzsel is nagyon finom.
Amire figyelj felhasználás előtt, hogy a padlizsán nyersen nem fogyasztható, felhasználás előtt be kell sózni karikára vagy csíkokra vágva, 15-30 percet állni hagyni, letörölni a levét amit enged, vagy lemosni gyorsan folyó, hideg víz alatt - csak utána használhatod fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!