Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy padlizsánom, hogyan...

Van egy padlizsánom, hogyan készítsem el?

Figyelt kérdés

Még sosem főztem padlizsánból, minnél olcsóbb recept kellene. Van még itthol tojás, liszt, krumpli, tejföl, olaj, fagyasztott csirkemell. Zsemlemorzsa nincs. Bolt ma zárva tart, úgyhogy csak ebből lehet kombinálni.

Arra gondoltam, hogy rakott krumplit csinálnék, és egyszerűen a krumpli darabok közé vágnám össze.



2015. aug. 20. 07:45
 1/3 A kérdező kommentje:
Jah, még paradicsom és paprika is van.
2015. aug. 20. 07:48
 2/3 anonim ***** válasza:
35%

A padlizsán a tökfélék közé tartozik, tehát tökéletes:

- rántva

- pörköltnek nokedlivel (tejfölös habarással)

- a csirke-mell felhasználásával jó belőle a "rácponty", hasonló mint a rakott krumpli, tejfölösen, stb. stb. keress rá a receptre a net-en!!

- pizza: 2-3 cm vastagra elszeled, előmelegített sütőben, tepsiben pár percig, hogy a víztartalom nagyobb része kisüljön belőle. Utána megpakolod, mint a pizzát, és vissza a sütőbe, vagy a mikróba...

2015. aug. 20. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem ne vesztegesd el arra, hogy rántod, kifejezetten nem jó ilyen célra.


AMi nagyon finom viszont:

- kevés olívaolajon megpuhítod a vékony, hosszú csíkokra vágott padlizsánt, majd zöldfűszeres túrókrémmel feltekered

- ratatouille (padlizsán, cukkini, paradicsom, hagyma, paprika ) - készíthetsz hozzá paprika vagy paradicsomszószt is és leöntheted vele, isteni.

- félbevágva, tejszínes-hagymás szósszal megtöltve, sütőben sütve, sajttal

- bazsalikommal, paradicsomkarikákkal, mozzarellával kis tornyokat csinálsz belőle, fogpiszkálóval összetűzöd, olívajon enyhén megpirítod.

- szójaszózban megsütöd, szezámmagot szórsz rá

- krumplival, paradicsommal, paprikával, gombával currynek rizzsel is nagyon finom.


Amire figyelj felhasználás előtt, hogy a padlizsán nyersen nem fogyasztható, felhasználás előtt be kell sózni karikára vagy csíkokra vágva, 15-30 percet állni hagyni, letörölni a levét amit enged, vagy lemosni gyorsan folyó, hideg víz alatt - csak utána használhatod fel.

2015. aug. 20. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!