Kaptunk nyolc kacsacombot, hogy készítsem el?
Egy farmról kaptuk, ahol teljesen a régi múdszerrel, csak maguknak nevelik a baromfikat a tulajdonosok, tehát nincs benne semmi hormon, ócska tápszer vagy ilyesmi.
Kuktában, vagy egyenesen sütőben süssem le őket?
Hagymán, fokhagymán és tárkányon kívül mit tegyek bele?
És szerintetek milyen - legalább két - garnírungot adjak mellé?
Pünkösdhétfőn nálunk a család, akkor szeretném tálalni.
Én legjobban szeretem ütőben sütve, párolt káposztával és burgonyával, lehet sült is, püré is, perezselymes újkrumplival is finom.
Csak fokhagymát dobok mellé egészben, és só, bors, kis majoranna a fűszere, nem szoktam túlfűszerezni, hoy érezzük a kacsa finom ízét, tárkonyt nem tennék bele, azt nem mindenki szereti.
Az a baj, hogy nincs olyan lefedhető edényem, amibe egymás mellé téve tudnám elhelyezni a combokat. Délután úgyis megyünk vásárolni, küldenétek képeket egy ilyen edényről?
A beirdalás tényleg fontos, látod, ezt már elfelejtettem volna, kösz!
Nálunk szeretik a tárkányt, de van itthon majorannám is.
Az is elég, ha a tepsi tetejét alufóliával borítod be, nem feltétlenül szükséges a drága sütő-tálat megvenned, ha egyébként ritkán használnád.
Kismillió változata van:
- római tál
- cserép tál
- sütő-tál
- és még kit tudja hány féle néven találsz a google-ban!
Köret lehet valóban:
- petrezselymes krumpli
- sült krumpli
- petrezselymes párolt rizs
- különböző párolt zöldségek
és mindezekhez a saláták, mint a káposzta, uborka, esetleg paradicsom-saláta, vagy a síma leveles-saláta
Köszönöm! Én is gondoltam az alufóliára, és van is két-három elég nagy cserép-, fajansz- ill. jénai tálam, amibe belefér. Szúrjak egy kis lyukat az aluba, vagy elég, ha időnként, a locsolásnál kinyitom?
És még valami: ha rögtön a sütőbe teszem, kb. milyen hőmérsékletre kell a termosztátot állítani, és mennyi ideig kell lassú hőmérsékleten tartani?
Ne értsetek félre, nem először sütök kacsát vagy libát, de ilyen "házit" még nem készítettem, és félek, hogy ezt jóval tovább kell sütni, mint a piacon vagy a boltban vásároltat.
Én nem szúrnék rajta lyukat, elég ha felnyitod, de vigyázz, a fóliát én ilyen hosszú-nyelű húsvillával nyitogatnám, nehogy a kezedre-csuklódra menjen a kiáramló forró gőz!!!
Nem ismerem ezeket az újfajta sütőket, én kb. olyan közepes hőfokra állítanám, hogy inkább csak puhuljon. Egész biztos, hogy valamivel több idő kell neki, mint a boltinak.
Viszont ha nem tudjuk, hogy a kacsa milyen idős, nem lehet így órára-percre megmondani, mennyi idő alatt puhul meg. Majd amikor egyébként is felnyitod, szúrkáld meg, ha már a csontig könnyedén belemegy a villa, és már véres lé sem jön belőle, majd akkor szedd le róla a fóliát, és kezdd egy kicsit magasabb hőfokon pirosra pirítani. Jó lesz az, csak figyelj rá!!!
Köszönöm mindannyiatoknak, csupa jó tanácsot adtatok!
Ha ezek után is "eltolom", már csak magamre vethetek, de remélem, sikerülni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!