Csirkemellet hogyan készítsem el hogy ne legyen száraz,
és gyorsan ehető legyen?
Figyelt kérdés
Konditermi edzést végzek, ezáltal mindennap eszem csirkehúst, azonban hónapok után ráuntam hogy olyan nehezen nyelhető le a száraz húst(volt hogy csak megsütöttem egészben a sütőben vagy vajon felkockáztam) sajnos munkaidőben nincs lehetőségem annyira sokat enni, de szeretném megoldani, hogy pár rágás után gyorsan nyomjam lefelé
Milyen módon csináljam a húst hogy valamitől megpuhuljon sütés közben?
Vágd (kb mutatóujjnyi) csíkokra, egy serpenyöt forrósíts fel, tegyél bele kevés olajat (egy 24 cm-esbe elég 1 evökanál), tedd bele a húsokat, nagy lángon folyamatosan keverve vagy rázogatva süsd kb 5-10 percig, amíg fehér lesz a külseje itt-ott sötétebb részekkel, sózd meg és máris eheted.
Olyan puha, omlós lesz, hogy csak csodálkozol.
2015. ápr. 12. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Aztasd be tejbe vagy joghurtba, akkor nem lesz száraz
2015. ápr. 12. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Vagy csak natúr párold meg...
2015. ápr. 12. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Sütőpapírból vágj akkora darabot, ami alul-felül befed egy hússzeletet (a csirkemellfilét két vékony szeletre szoktam vágni vízszintesen.) Sózd, borsozd a húst, vagy tehetsz rá bármilyen, szárnyashoz illő fűszerkeveréket, tedd rá a papírra, hajtsd rá a papír másik felét. Forró, száraz serpenyőben nagy lángon süsd 3-4 percig, majd megfordítva a másik oldalát 2-3 percig. Isteni szaftos és omlós lesz, zsiradék nélkül.
2015. ápr. 12. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Készits vagdalt félét. Rágnod sem kell.
2015. ápr. 12. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Én most csináltam olyat, hogy raktam rá sült csirke fűszerkeveréket, kicsit klopfoltam, majd mindegyik szeletre egy darabka sajtot, majd rájuk tejfölt is kentem és csöppentettem rájuk piros csemege paprika krémet és mellé füstölt szalonnát helyeztem még. Nem volt száraz és nagyon finom volt!
2015. ápr. 12. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
A csirkemell akárhogy csinálod, száraz, alig lehet lenyelni. Nem tudom, hogy ez miért lett akkora divat manapság? Csirkecombot, sovány sertéshúst készíts, az nem szára és attól sem fogsz meghízni.
2015. ápr. 12. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Utolsó! Nem száraz! Csak jól kell elkészíteni, ami sokaknak nem megy.
2015. ápr. 12. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Vágd vékony szeletekre, sütőpapírral bélelt tepsibe tedd a szeleteket és őntsd le 1 doboz natur joghurttal, fólia alatt süsd meg.
2015. ápr. 13. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
"Utolsó! Nem száraz! Csak jól kell elkészíteni, ami sokaknak nem megy."
Hogy ne lenne száraz! Egy sertéstarjához képest csak ötödannyi zsír van benne! De ha ezért eszi valaki, akkor miért önti nyakon jó zsíros joghurttal?
Víz az valóban van benne, ÚGY nem száraz. Az úgy marad benne, ha gyorsan sütöd...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!