Vásároltam (hántolatlan) bio zabot, gondoltam, hogy majd neten találok valami receptet. Nos nem találtam semmi olyant ami hasonlítana az elképzeléseimehez. Hogyan készítsem el?
Sokan mondták, hogy áztassam vízzel, tejjel, fele-fele arányban, főzzem, daráljam és ezek végtelen permutációját, de konkrét receptet senki sem adott.
Van turmixgépem,
Darálóm,
(mikróm is de azt nem szeretném használni)
Tejet, lenmagolajat, mézet, fahéjat, gyümölcsöket (banánon kívül) szívesen használnék hozzá.
Sózva viszont nem tudnám elképzelni és protein porral sem akarom keverni.
Valami olyan receptet szeretnék, hogy valahogyan megfőzzem.
Azért ragaszkodok a főzéshez, hogy a baktériumok és gombaspórák amelyek esetleg megtelepednek a zabszemeken azok elpusztuljanak.
Ilyent vásároltam:
Köszi a segítséget
Ha lentebb görgetsz, vannak ott kifejezetten szemes zabból készített kaják is, több féle, nemcsak zabpehely, vagy éppen zabkorpa, stb. stb.
És az, hogy a zabot bio módra termesztették, vagy régi, hagyományos módon, a beltartalmi értékét növeli, az elkészítési módján nem fog változtatni.
Értem amit mondasz, csakhogy ezek ép zabszemek, nem pedig pehely amit csak áztatni kell, ezért nem tudom használni azokat a recepteket amiket találtam és amiket kidob a link amit küldtél... A Google-t én is tudom használni.
Valakinek esetleg nincs saját receptje?
Direkt írtamf:
Ha lentebb görgetsz, vannak ott kifejezetten zab-kaják is, nemcsak a különböző feldolgozás során nyert korpa, pehely, stb. stb.
Ennyire nem vagy képes, hogy átnézd, ami ott van????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!