Ünnepi menü ötleteket várok?
Ünnepre azért a pörinél valamivel különlegesebbel szokás készülni :)
Nem tudom mit szerettek de most pl. szezonálisak a tökfélék így egy sütőtök-krémleves pirított tökmaggal, tejföllel, újhagymával levesnek nagyon jól passzol most, másodiknak aszalt paradicsomos-tejszínes gnocchi zöldfűszerekkel, parmezánnal, desszertnek pedig egyszerű sütőtökkenyér tejszínes vagy kókusztejszínes öntettel, mondjuk ilyen: [link]
Ha akarsz mellé akkor hideg előételt tálalhatsz pl. rukkolasalátát vagy zöldség vagy sonkafalatokat.
Na, utolsó, eltaláltad a lényeget: nem tudod, mit szeretnek. Viszont a menüd nem jó szerintem, mert ünnepi menüben kell lennie húsnak.
Nagyon ünnepi tud lenni pl. ez:
Előételnek hideg falatkák: libamájpástétom körtepürével, pármai sonkaszeletek sárgadinnyével és mentával, sajtválogatás - előre össze lehet rakni.
Meleg előétel: valamilyen leves, lehet húsleves is, de krémleves is.
Meleg főétel: sült húsokat adnék, csirkemell kellene, de csak azért, mert van, aki mást nem eszik meg. Sok ilyen finnyás van az ismeretségi körömben sajnos. Lenne nálam egy másik, pl. kacsacomb vagy malachús puhára sütve sütőben. Köretnek krumplipüré, párolt káposzta, párolt zöldség lenne.
Desszert: a születésnapi torta adja magát. Szerintem gyümölcs elég hozzá, esetleg sütnék egy adag pogácsát valami sósnak.
Nálatok talán kell lennie benne húsnak. Nálunk nem. Remélem a kérdezőnek ettől még hasznos volt a válaszom.
A te menüdnek pont hogy semmi értelme, kimásoltad a gugliról a világ legsablonosabb - igaz nagyon klasszikus - előételét,és képes lennél egy csóri húsleves-sülthús kombóval tálalni, káposztával meg pogácsával????! Ne röhögtess már.
Én meg elvárom, hogy egy ünnepi menüben ne húslevessel meg rántott vagy sima sülthússal szúrják ki a szemem, ahogy te írtad. A létező legnagyobb igénytelenség.
Egy ötletes, ízletes, gazdag húsmentes menü ezerszer jobb, mint egy olyan unalmas hétköznapi ebéd, amit te írtál.
Mellesleg nem ugyanaz a 68%-os vagyok, aki az első oldalon írt és vélhetőleg lepontozgatott mindenkit a sárga földig, mivel ő pont az ízléstelen rántotthúst propagálta.
eloétel: fuge serrano sonkaval, feltuzdelve cseresznye paradicsom, mini mozarellával, kozte bazsalikom levéllel, végul meglocsolva olivaolajjal, lazacos falatkak, sos cuccok,- chips, sos sajtos rud..stb. (mind bolti, ropit mondjuk én nem tennék vendék elé)
foétel: sutotok krémleves kokusztejjel, karamellizált alma darabokkal, sult kacsa (vagy kacsamell és akkor hagymas- mézes- balzsamecetes szosszal), paradicsomos hagymás alapon, sutoben sutott padlizsán, cukkini, paradicsom ez is meglocsolva olivaolajjal (ez ugy néz ki, hogy felkarikázod a zoldsegeket, majd ráteszed a hagymás paradicsomos ágyra, egy cukkini, egy padlizsán, egy paradicsom..és igy folytatva), csinálnék még a gyerekeknek krumplipuret, illetve egy salátát (rukkola, madársaláta, kecskesajt, áfonya, kulonféle magkeverékek, balzsamecet).
desszertnek meg egy sima csokitortat készitenek (francia fajtát, aminek belul folyik a kozepe,- gyors és isteni) , illetve egy málna tortat (azt se bonyolitanam tul, vajas tésztára málna, be a sutobe…langyosan isteni, tejszonhabbal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!