Mit főzzek vasárnapra? Nálatok mi szokott a vasárnapi menü lenni? ) Ötleteket várok.
Nálunk rántott csirkemell, hagymás krumpli, kovászos uborka van gyakran.
Szokott lenni még rántott cukkini, rántott gomba, tartárral és rizzsel.
Vagy krumplis tészta ecetes uborkasalátával :)
Francia hagymaleves 4 főre:
Először is vegyél 4 kenyércipót, aminek vágd le a tetejét, majd belezd ki úgy, hogy kb. 1-1,5 centi vastag maradjon mindenhol. Ha kész vagy, tedd félre a cipókat a tetejükkel együtt, a kenyérbelekből gyúrj hengereket és szárítsd meg, kiváló zsemlemorzsa lesz.
Aztán vegyél 4 fej nagy vöröshagymát, karikázd fel.
Tegyél egy lábasba kb. 5 dkg vajat, kis lángon olvaszd fel, majd tedd bele a hagymát. Ha már kezd színe lenni, öntsd fel 1,5 liter húsleves alaplével és 1,5 dl száraz fehérborral. Sózd meg, szórj bele frissen őrölt fekete borsot és egy kis szintén frissen őrölt szerecsendiót.
Fedő alatt hagyd 15-20 percet főni. Ha letelt az idő, önts bele 3 dl tejszínt, keverd meg néhányszor és zárd el a leves alatt.
A levest merd ki a már kibelezett cipókba, majd szórd meg reszelt ementáli sajttal, amit keverj is el, majd tedd rá mindegyik cipóra a tetejét és hagyd állni 5 percet, utána fogyasztható is. Persze, ha a leves elfogyott, fogyasszátok el a "tányért" is.
Jó étvágyat!
29/F
Zöldségleves grízgaluskával
Töltött káposzta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!