Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Amur? Kaptam 4kg amur derakat!...

Amur? Kaptam 4kg amur derakat! ötleteket szeretnék, hogy mit csináljak belöle!

Figyelt kérdés
2011. szept. 17. 14:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Szeld fel kb. 1,5 - 2,0 cm vastagra, sózd, borsozd be.

Nagy alakú zománcos tepsit vastagon kend ki vajjal (az oldalát it), majd jó vastagon tejföllel. Élire állítva rakd bele a halat, két ellentétes sarkába tégy egy-egy csípős csereszenypaprikát. Rakd körbe vastagra szelt hasáb burgonyával, majd az egésznek a tetejét kend meg vajjal és tejföllel. Csorgass rá egy citrom levét és borítsd be zsemlemorzsával (teaszűrővel szórd meg a tetejét). Takard be alufóliával és forró sütőbe tedd, de ekkor már a lángot vedd vissza közepesre. Ha megpuhult a hal és a krumpli is, a fóliát szedd le, és a tetején a zsemlemorzsát süsd rózsaszín-pirosra.

Ez a ponty csőben sütve, de szerintem az amurból is jó lesz.


Egyébként (ha valamivel vékonyabbra szeled) paprikás lisztbe forgatva, sütve is jó.


Ha van hozzá másfajta halad is, akkor jó halászlébe is.

Jó étvágyat.

2011. szept. 17. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi !!!! Kipróbálom a tepsis verziót!!
2011. szept. 17. 18:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Szivesen! Nyam, nyam ....!
2011. szept. 17. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!