Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett csomós a palóc...

Miért lett csomós a palóc gulyásom?

Figyelt kérdés
Mindent tejes habarással szoktam készíteni, mert így tanultam anyukámtól. Egyedül a palóc gulyás, amit tejfölös habarással készítek. Ahogy beleöntöttem a habarást, összecsomósodott a liszt, pedig szűrőn keresztül öntöttem bele, kevergettem is közben, nem először csinálom. Nem vagyok már kezdő, de ezt most nagyon elszúrtam. Borzasztóan néz ki...
2008. okt. 2. 11:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Valószínüleg a "hőkiegyenlítést" rontottad el. Ha egy kaját sűrítesz, legyen az rántás, vagy habarás, figyelni kell erre. A forró levesből kell 1-2 merőkanál levet kivenni, azzal összekeverni a habarást, és már mehet is bele.

Na most mit tudsz csinálni?

Ha csak "borzasztóan néz ki" nincs veszve semmi, hűtsd ki teljesen -a csomós részek feljönnek a felszínre- szedd le szűrőkanállal, főzd újra egy kicsit, és szűrd bele a levesbe.

Jó lesz ez a palóc gulyás meglátod!:))

2008. okt. 2. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, legközelebb így fogom csinálni!
2008. okt. 2. 14:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!