Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsamellbol és/vagy kacsa...

Kacsamellbol és/vagy kacsa combból miket lehet készíteni rozmaring nélkul?!

Figyelt kérdés
Légyszi írjatok nekem olyan kacsahúsos recepteket, akiben nincs rozmaring és nem édes! Koszonom szépen!

2016. szept. 9. 14:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a sok jó tanácsot és a finom recepteket! A kacsa sutését tényleg nem kell túlbonyolítani, csak egy-két hozzávaló és isteni omlós sultet kapsz! Kipróbáltam és tényleg nagyon jó lett, az utólsó falatig elfogytak a kacsacombok! De ez a francia kacsamelles változat is nagyon finomnak tunik, mindenképpen kipróbálom! Mindenkinek nyomtam zoldet, és koszonom még egyszer a kedvességeteket!:))
2016. szept. 10. 13:27
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Nekem is nagyon tetszik a francia recept, én is szoktam almás,lilahagyma dzsemet készíteni, nagyon nagyon finom főleg sültek mellé. De még pecsenyezsíros kenyérrel is szoktuk enni, ha már a hús elfogyott :)
2016. szept. 12. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:
Szia!:)) Huu a lilahagymalekvár az tényleg isteni lehet, én is akartam már csinálni, de sose találtam rá jó receptet?! Légyszi le tudnád írni, hogy te hogy készíted?! Koszonom elore is!!!:)
2016. szept. 12. 09:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Persze megírom, csak előkeresem, mert bár sokszor készítem, azért rálesek a pontos hozzávalókra.
2016. szept. 12. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
88%

Szia , írom a receptet .

Almás lilahagymadzsem

Hozzávalók: 5 evőkanál cukor, fél deci 10 %-os ecet, 4 dl víz, 60-70 dkg lilahagyma 60-70 deka hámozott alma, 1 darabka fahéj, 3-4 szegfűszeg, 10-12 egészbors, kb 2 centis darabka gyömbér aprítva (el is maradhat, de kár lenne kihagyni )

Egy kb 3 lt-es lábasban (jó ha vastagtagaljú ) a cukrot karamellizáljuk szép aranybarnára. Csapmeleg vízbe tesszük az ecetet és óvatosan felöntjük vele a karamellt. Óvatosan, mert nagyon sistereg először.

ha a cukor felolvadt a lében, először a félkarikára szelt hagymát adjuk hozzá, a fűszereket és fedő alatt kb fél órát főzzük.

Az almát kis kockákra vágva ezután tesszük hozzá, jól átkeverjük, majd , mint bármilyen lekvárt, néha megkeverve megfőzzük. Akkor jó, ha teljesen elfőtte a levét, a cukor vékonyan , pókhálószerűen szálasodni kezd.

Ez a mennyiség 3-4 kis csavaros lekváros/szószos üvegbe fér bele.

Forrón töltjük az üvegbe, jól rácsavarjuk a tetejét, és fejreállítva hagyjuk kihűlni.

Tényleg érdemes kipróbálni, mint már írtam, mindeféle sülthús mellé kiváló , pikáns kiegészítő.

2016. szept. 12. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen koszonom, hogy leírtad nekem a receptet! :DD Mindenkèppen elkészítem, nagyon finom lehet!:)) Tok jó, hogy nem is kell bele semmilyen tartósítószer! Koszi mèg egyszer!!!:))
2016. szept. 12. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!