Kacsamellbol és/vagy kacsa combból miket lehet készíteni rozmaring nélkul?!
Szia , írom a receptet .
Almás lilahagymadzsem
Hozzávalók: 5 evőkanál cukor, fél deci 10 %-os ecet, 4 dl víz, 60-70 dkg lilahagyma 60-70 deka hámozott alma, 1 darabka fahéj, 3-4 szegfűszeg, 10-12 egészbors, kb 2 centis darabka gyömbér aprítva (el is maradhat, de kár lenne kihagyni )
Egy kb 3 lt-es lábasban (jó ha vastagtagaljú ) a cukrot karamellizáljuk szép aranybarnára. Csapmeleg vízbe tesszük az ecetet és óvatosan felöntjük vele a karamellt. Óvatosan, mert nagyon sistereg először.
ha a cukor felolvadt a lében, először a félkarikára szelt hagymát adjuk hozzá, a fűszereket és fedő alatt kb fél órát főzzük.
Az almát kis kockákra vágva ezután tesszük hozzá, jól átkeverjük, majd , mint bármilyen lekvárt, néha megkeverve megfőzzük. Akkor jó, ha teljesen elfőtte a levét, a cukor vékonyan , pókhálószerűen szálasodni kezd.
Ez a mennyiség 3-4 kis csavaros lekváros/szószos üvegbe fér bele.
Forrón töltjük az üvegbe, jól rácsavarjuk a tetejét, és fejreállítva hagyjuk kihűlni.
Tényleg érdemes kipróbálni, mint már írtam, mindeféle sülthús mellé kiváló , pikáns kiegészítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!