Kacsamellbol és/vagy kacsa combból miket lehet készíteni rozmaring nélkul?!
Pont, ahogyan a 2-es írja.
Nagyanyám még a kemencében sütötte, és a tepsibe mellé tette a felszelt káposztát is. Együtt puhultak...
Fogsz egy doboz Cappy narancslevet, és simán locsolgatod miközben megsütöd!
Isteni lesz!
Ne bonyolítsd az életed. A kacsa úgy jó ahogy van.
A kacsacombokat alaposan sózd be, tedd egy sütőtálba /esetleg ha van kacsasütőbe/, önts alá kevés /1-2 dl/vizet. Tedd 200 fokos sütőbe. 10perc múlva mérsékeld a hőfokot 150 fokra és süsd 1.5 órát. Közben kényelmesen elkészítheted a krumplipürét és a párolt káposztát.
Ennél finomabb nincs , a bőre ropogós,a húsa omlós.
A mi kacsafertályunk "világhírű " :) Komolyan a piacon áruló egyik néniről még szobrot is állítottak. de semmilyen fűszert nem használtak a felsővárosi kacsasütők, csak sót, és mégis ízes, omlós, isteni finom volt.A csatkai búcsúra pl a vajlinggal együtt megvették a dúsan ékszerezett hívők:)
Szóval nem kell túlbonyolítani, néha a legegyszerűbb a legnagyszerűbb.
Anyosomtol (francia) tanultam a kacsamell készitésének eme modjat:
bevagdosom a hus boros felét, serpenyobe teszem ezt a boros oldalat, ezt sutom 12 percig, utana a másik oldalat 10 percig (o elvileg 7 és 5 percig suti, de én nem szeretem véresen a husokat), amikor ez megvan kiveszem a hust és ebbe a -lébe teszek aprora vágott lilahagymat, dinsztelem kicsit, majd 4 evokanal mézet és 4 evokanal balzsamecetet teszek rá, hagyom osszeforrni (karamellizálodni) kicsit.
A kacsamellet nagyon vékony szeletre vágom (kb. 3ml-esekre) és minden szeletre teszek ebbol a lilahagymás isteni szoszbol. Én rosztit szoktam hozzakésziteni, plusz kecskesajtos, áfonyás, balzsamecetes salátát kulonféle magkeverékekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!