Meddig áll el a pácolt hús, ha nem lepi el az olaj?
Tényleg nagyon ragaszkodsz az elméletedhez... :) De te írtad , hogy légmentesen zár,(ezt más is tudja ) ezért is fontos lehet a többnapos pácolásnál.Aki sokat pácolt már húst, az tapasztalhatta is, hogy a savas-olajos pácban a puhulnak a hús rostjai, és ez sem elhanyagolgató szempont.
Nem kell mindig villogni a tanított/tanult tudásunkkal, sokszor a tapasztalat ezerszer többet ér, mint a tankönyvízű okoskodás. Szerintem.
"Meg jo kiserletezest, ha nem hiszel nekem."
Végezzünk el egy kísérletet.
Tegyünk egy nagy pohár étolajba egy nagy csokor levendula virágot, és egy hétig naponta kevergessük meg többször. Aztán szűrjük le, és "pácoljunk" ezzel az olajjal két napig egy szelet húst. Aztán illetmentes detergenssel mossuk át a húst, hogy olaj ne maradjon rajta.
És ezek után szagold meg a húst!
És most azt magyarázd el, mitől levendula illatú???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!