Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig áll el a pácolt hús,...

Meddig áll el a pácolt hús, ha nem lepi el az olaj?

Figyelt kérdés
2016. aug. 22. 18:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Milyen hús, milyen pác, micélból?
2016. aug. 22. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Ameddig pác nélkül
2016. aug. 22. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha többször átforgatod, hogy mindig érje mindegyiket a pác, akkor 2-3 napig, légmentesen lezárva, hogy ne tudjon száradni a legfelső szelet.És közben vehetsz is olajat, ha olyan a pác, hogy el kell lepnie az olajnak... :)
2016. aug. 23. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
... a húst természetesen :)
2016. aug. 23. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
A pácba fölösleges az olaj, nem szívja be a hús. Ugyanaddig áll el, mintha pác nélkül lenne. Ha nem használod fel, pácostól is mehet a fagyasztóba.
2016. aug. 23. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
78%
Bizonyos pácokba azért kell olajat tenni, hogy a fűszerek vízben nem, csak zsírokban oldódó íz és aroma anyaga átoldódjon az olajba és egyenletesebben oszoljon szét a húson. Reggel és este átforgatom a pácban a húsokat, és van úgy, hogy a marhahúst egy hétig is pácolom, hogy finom, porhanyósan szaftos, ízletes legyen amikor elkészítem.
2016. aug. 24. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim válasza:
0%
2,maximum 46 evig
2016. aug. 26. 03:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Tévedés: nem kell olaj a pácba, népszerű tévhit, hogy kell. Az olajban oldódó fűszer sem kerül be a húsba, mivel a hús nem szívja be az olajat, a felszínén marad. Lehet nulla a százalékozni, az olajos embert meg 100 százalékozni, de attól még a kémia kémia marad. Az olaj csak a sütésnél jó valamire, hogy ne égjen oda, de az utólag is hozzáadható.
2016. aug. 26. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

Hiába okoskodsz, a hús meg a pác nem olvassa az áltudományos magyarázataidat - és beszívja az olaj egy részét, a füszerekkel egyyütt.


De arra kiváncsi lennék, hogy szerinted miért NEM tudja az olaj beszivárogni a húsba - erre ugyanis a fizikában sem lenne magyarázat, a kémia meg abszolút nem játszik.

2016. aug. 26. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
A husnak van egy 60-70%-os viztartalma, ami nemileg cserelodik, a paccal is. A zsirtartalma nem valtozik meg, barmennyi olajba teszed bele. Ez nem altudomany. Az olaj elzarja a levegotol es az aerob bakteriumoktol, ennyi szerepe van a pacolasnal. Az izhez semmi sem tesz hozza.
2016. aug. 26. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!