Az étteremben ettünk sült csirkecombot, aminek a bőre olyan volt mint a chips, Itthon sehogy nem tudom ezt elérni, főve, nyersen sütöttem Az olaj volt már nagyon forró és kevésbé is de nem olyan. Persze a pincér nem árúlta el a titkot. Szerintetek?
Nem akarom bántani a pincéreket, de nahy általánosságban azért nem árulnak el ilyen dolgokat, mert ők sem tudják :) Tisztelet a kivételnek.
Egyébként a csirkecombhoz nem kell semmilyen olaj, éppen elég zsíros így is, főleg ha rajthagyják a bőrét. Itthon teszek alá sütőpapírt, mert nagyon utálok mosogatni és a szárazra törölt (na ez a fontos!!! a nagy titok :)) combikat bemasszírozom picit a fűszerekkel, (a bőrét inkább csak akkor sózom, ha már teljesen kész, az "alját" lehet nyugodtan).
Először 150-160 fokon készre sütöm. Az utolsó 5-10 percben, mikor a bőrét akarom pirítani, akkor feltekerem 180/200-ra.
Az én sütőmön van olyan funkció, ami ilyenkor csak föntről nyomja rá a meleget, azzal azért jóval könnyebb elérni azt a ropogós állagot amire vágysz, de próbáld ki ezt a "száraz" módszert, nem fogsz csalódni.
Az éttermek konyháján más a sütő (egy álom :D), teszi a dolgát, de otthon picit trükközni kell :)
Nagymama különleges sült csirkecombja
8-10 csirkecomb
1 fej vöröshagyma
4 tyúkhúsleves kocka
2 gerezd foghagyma
1 dl olaj
1,5 dl víz
Elkészítés
Közepes nagyságú tepsibe rakjuk a csirkecombokat.
A közepére az egy fej vöröshagymát.
A tepsi 4 sarkába 1-1 tyúkhúsleveskockát rakunk.
Sózni nem kell.
Megszórjuk apróra vágott foghagymával,
Az egészet megöntözzük az olajjal /kb.1dl/ és annyi vízzel ,hogy majdnem ellepje /kb.1,5 dl/
Betoljuk a 190 fokos sütőbe,és amikor elkezd pezsegni,mérsékeljük a hőfokot 150 fokra.
Így lassan megpuhul,és a víz is elpárolog .
Lefedni nem kell.
Másfél óra alatt készül el a lassú sütés miatt,de addig nincs rá gond,
Nagyon finom.,és egyszerű.
Burgonya püré és saláta illik hozzá.
Az én unoáim odavannak érte.
Sóágyon sült csirkecombok
1,5 kg só
4 db csirkecomb
4 gerezd foghagyma
őrölt bors
A tepsibe szórom a sót.
A csirkecombot megtisztítom, megborsozom .
Az apróra vágott foghagymát a bőre alá teszem.
A csirkecombokat a sóágyra teszem.
200 fokos sütőben kb:1- 1‚5 órát sütöm.
Sem letakarni ,sem forgatni nem kell !!!
A bőre szép ropogós lesz!
Bármilyen körettel finom.
A só amin sül megkeményedik alatta, azt a végén ki kell dobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!