Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet azt elérni hogy a...

Hogy lehet azt elérni hogy a piskótatészta ne púposodjon fel sütés közben?

Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 07:00
 1/10 anonim ***** válasza:
26%
Mikor látod, hogy púposodik, villával, vagy hústűvel böködd meg, szépen visszalappad.
2014. júl. 21. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy inkabb nem nyulat hozza, csak amikor mar megsult: megfordítva teszed le es máris kisimul
2014. júl. 21. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
a tortaforma szélére még a nyers piskótatésztát kihúzod, úgy hogy egy pici homorulat legyen, sütés után lisztezed a tetejét, majd egy sütőpappíra kifordítod
2014. júl. 21. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Tegyél a sütő aljára egy tepsit, amiben víz van. A vízgőzös sütőben kevésbé hajlamos a felpúposodásra.
2014. júl. 21. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

Első vagyok, és én a piskótatekercs tésztájára gondoltam. az van a nagy tepsibe elterítve, és fel szokott púposodni pár perc alatt. ha megböködöm azonnal visszamegy és egyenletesre sül.

Lehet, hogy félreértettem, mert én csak arra gondoltam, nem a kerek piskótára. az nekem soha nem púposodik fel.

Azért nem kellett volna ilyen durván lenullázni... Köszönöm nektek nagy szakértők.

2014. júl. 21. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
26%
Ne tegyél vizet a sütőbe, mert a piskótának gőzmentes sütő kell. Sütés közben kissé ki kell támasztani a sütő ajtaját, hogy a keletkező gőz eltávozhasson.
2014. júl. 21. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Hat en nem teszek be vizet -az a kelt teszta aki tesz jót tudtommal- ki se tamasztom, megszurni is csak azert tudjam, higy megsult e. Barmilyen formában süti az ember, csak siman ki kell borítani, hogy a teteje legyen alul es mar sima is.
2014. júl. 21. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

jajj, lehet vizet beletenni

próbáld ki ezt a receptet:

25 dkg liszt

30 dkg porcukor

5 tojás

10 e.k. víz

sütőpor


sárgája+5 kanál víz+ 23 dkg porcukor-habosra kevered

fehérje, 5 kanál víz, maradék porcukor-keményre felvered

a sárgájás péppbe beleforgatod a fehérjét, majd hozzá kevered óvatosan a sütőporos lisztet


értelemszerűen, ha kakósat csinálsz, annyival kevesebb lisztet teszel bele, mint kakaót

2014. júl. 22. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

itt is van víz, az jót tesz neki!!

kivűlre is lehet!!

2014. júl. 22. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a vizespiskóta volt a kérdés, persze, hogy az is finom, és sokan készítik is.

A púposodás volt a kérdés lényege, de szinte mindenki mást tanácsolt.A kérdezőnek elég lesz eligazodni a válaszok között.

2014. júl. 22. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!