Mit főzzek ezekből a hozzávalókból?
Sütőtök ( sürgősen felkéne használni, mielőtt megromlik ), vörös hagyma, lila hagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, krumpli, kukorica, paradicsom, paprika tejföl, kechup-mustár-majonéz, fűszerek, kolbász, zsír-olaj, tojás, sajt.
Nincs túl sok ötletem, anya kapta őket (2 tök) és kérte, hogy csináljam meg, rántani nem szeretném. Remélem valakinek van valami finom, egyszerű, jól bevált receptje. :)
Sütőtökleves (Sütőtök már kapható ilyenkor?)
Bár szerintem az inkább sima tök lehet.
Akkor tökfőzelék.
Kolbászos lecsó
Sütőtökleves, zöldségleves, sütőtökből lehet finom muffint is sütni.
Paprikás krumpli.
Sütőtököt sütni kell, rántva én még soha nem ettem...Sütve finom.
A sütőtökös rizottó is meglepően finom, curry-nek sem utolsó.
Többi hozzávalóból össze tudsz dobni egy mindent bele zöldséglevest (vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, krumpli, kevés kukorica - esetleg tejfölös habarás és sajtos nokedli).
Esetleg kockára vágsz egy csomó zöldséget és beteszed a sütőbe (mondjuk sütőtök, lila hagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, krumpli, kukorica, ha van zelleretek, az is mehet bele, de a kolbász sem árt neki).
Paradicsomból, lilahagymából, bazsalikomból + ecetes-cukros öntettel már elég korrekt salátát ki lehet hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!