Ruszliból mit lehet csinálni?
Nem nagyon lehet továbbfeldolgozni.A saláta jó ötlet, akár konzervbabbal is el tudom képzelni, esetleg kukoricával majonézesen.
Szendvicsre csak úgy, ha jól alávajazol, mert eláztatná a kenyeret.
Nálunk a cukkini leves levesbetétje a ruszli.
Cukkinit pici olajon fólia alatt sütőben megsütöm, annyira, hogy kicsit megkaramellizálódjon. Átteszem lábosba felöntöm vízzel főzöm még. Pürésítem, fűszerezem (házi ételízesítőt használok csak hozzá és sót, de biztos, hogy boltival is jó ha nincs házi, esetleg leveskockával is helyettesíthető). Tejszínnel felöntöm. Amikor egyet rottyan kész.
Belekerül a ruszli, aki savanykásabban szereti, az tehet bele a ruszli levéből is.
Minél magasabb rozstartalmú kenyérrel szoktuk enni, néha magas rozstartalmú vajas kenyérrel.
Egy étteremben ettem ilyet és nagyon ízlett. Azt próbáltam reprodukálni. Nyilván nm lett tökéletes, de mi nagyon szeretjük. Nyaranként gyakran készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!