Holnapra meglepetésebédet szetetnék csinálni anyukámnak. Valami egyszerűt de finomat amit meg tudok csinálni.12/L Van valami ötletetek?
Szia :)
Írok pár ötletet!
-Sült krumpli, rántott hús + tartár mártás (majonéz, tejföl, porcukor, pici só, kevés mustár és citromlé)
-Rizs, tejszínes csirke (egyszerűen hagymát pirítasz olajon, fűszerezed, hozzáadod a csíkokra vágott húst és tejszínt öntesz rá a végén)
-Burgonyapüré, fasírt, uborkasaláta
Remélem tetszik valamelyik:)
És egy egyszerű desszert a végén feltenné az i-re a pontot. Mondjuk egy palacsinta a kedvenc töltelékével.:)
Egyszerűek és szerintem ezeket megtudod csinálni!
Sok sikert :)
Hát egy 12 évesnek azért merészek az előző ötletek.
Talán a tejszínes csirke jó ötlet.Én egyszerűsíteném:
Megpucolsz 4 nagyobb krumplit.Megmosod karikára vágod.Egy jénaiba (ha nincs jénai egy olyan lábas is jó aminek nem műanyag a füle) elteríted a krumpli karikákat.Vegeta bors megszórod.
Filézett csirkemellet kb 60dkg megmosod szeletekre vágod.A szeleteket bekened fokhagymakrémmel.(Szeletenként egy borsónyi krém).
Rá a krumpli tetejéte.Ismét bors,vegeta.
Én az OKÉ habtejszínt ajánlom.Ha nincs jó a főzőtejszín is.
Tehát kb 3 dl tejszínnel nyakon öntöd.Fedő rá.Ha nincs fedő alufóluával letakarod.Sütő bekapcs.Közepes fokozaton amíg nem kezd forrni mehet.Ha forr leveszed a legkisebbre.Így kb 40 perc Ha kiveszed nagyon vigyázz a fedő vagy fólia levétellel a forró gőz nehogy megégessen.
Ennél egyszerűbb nem jut eszembe.
Desszertnek én gesztenyepürét ajánlok az is egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!