Anyukamnak nemsokara szulinapja lesz es szeretnek sutni neki egy tortat?
En ezt keszitettem, de mivel vacak a sutom, igy a piskotat keszen vasaroltam.
Szep lett, es mindenki dicserte😊
Ha szereti a marcipánt,van egy nagyon jó receptem.Szólj,ha érdekel!
Ha nem,akkor nálunk nagy kedvenc a Somlói kocka néven is megtalálható süti,amit tortaként is szoktam készíteni.
Ez a következő:
Kell egy sárga piskóta,egy kakaós piskóta,egy vaníliás puding,egy csokis puding és tejszínhab,
Hozzávalók:
Sárga piskóta: 3db tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt
Kakaós piskóta: 3db tojás, 3 ek cukor, 2 ek liszt, 1 ek kakaópor
Vaníliás puding: 1 csomag vaníliás főzős pudingpor,4 dl tej, 1-2 ek cukor
Csokis puding: 1 csomag csokis főzős pudingpor,4 dl tej, 1-2 ek cukor
Tejszínhab:3dl min. 30%-os habtejszín,1 csomag habfixáló,fél 3ek cukor
Elkészítés:
A piskótához különválasztjuk a tojásfehérjét és a sárgáját.A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet(kakaósnál a kakaót is), majd felverjük a fehérjét habnak,és óvatosan a masszához keverjük.A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk,és előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 10 percig sütjük.Hagyjuk kihűlni mindkét piskótát.
A pudingokat a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük.
Utána összeállítjuk a tortát.A kakaós piskóta kerül alulra,rá a vaníliás puding,sárga piskóta,csokis puding.Amikor a puding meghűl a tetején,rákenjük a habfixálóval és a cukorral kemény habbá vert tejszínt.Csokireszelékkel díszíthetjük a tetejét.
Utolsó vagyok.
A tejszínnél természetesen fél ek cukor van,csak elírtam.Bocsánat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!