Hogyan lehet finom párolt zöldséget csinálni?
Sziasztok!
Ez amatőr kérdés tudom, de ha főtt brokkolit zöldbabot stb. akarok csinálni egyszerűen sosem lesz FINOM!
Mirelitben gondolkodom, nem fogok frissel vacakolni, szóval kérlek, azt ne is ajánljátok!
Szóval a kérdés: hogyan lehet mirelit zöldségből finom párolt zöldséget készíteni?
Nekem mindig túl íztelen és puha és fujj lesz.
Köszönöm
Én így csinálom, és finom, zsenge marad:
Először is elég fontos, hogy van párolóedényem, ami nagyon jól jön ha párolni akarsz. :)
Kis vizet forralok benne, kevés sóval. Majd amikor forr a víz, a fagyasztott zöldséget (nem kell előre kiolvasztani) a párolóedénybe teszem, azt a vízgőz fölé, és rá a fedőt.
Attól függően, mennyire akarod puhára, kb. 10-15 perc alatt kész van (nem kell lobognia a víznek, a gőzre van szükséged!)
Ilyen edény: [link] Persze van fedő is hozzá.
A lényeg, hogy az alsó részben olyan kevés víz legyen, hogy a zöldség ne érjen bele, mert tényleg a gőzzel párolsz csak.
Néha, ízesítésnek, szoktam egy kicsit lecsippenteni egy leveskockából, és azt is a vízbe tenni forralás előtt (ilyenkor külön só már nem kell, ezek a leveskockák önmagukban is sósak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!