Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet finom párolt...

Hogyan lehet finom párolt zöldséget csinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Ez amatőr kérdés tudom, de ha főtt brokkolit zöldbabot stb. akarok csinálni egyszerűen sosem lesz FINOM!


Mirelitben gondolkodom, nem fogok frissel vacakolni, szóval kérlek, azt ne is ajánljátok!


Szóval a kérdés: hogyan lehet mirelit zöldségből finom párolt zöldséget készíteni?


Nekem mindig túl íztelen és puha és fujj lesz.


Köszönöm


2016. júl. 5. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Mirelitet úgy szoktam párolni, hogy nagyon kevés vajat teszek a lábos aljára, beleteszem a zöldséget, picit megsózom, és normál lángon kavargatom, amíg levet nem ereszt. Utána lefedem, és a legkisebb lángon hagyom a saját levében megpárolódni. Brokkolira, zöldbabra lehet egy pici frissen őrölt borsot, köménymagot, reszelt szerecsendiót tenni, jó ízt ad neki. Ha a leve elpárolgott alóla, kész van, közben is kóstolhatod, hogy ne főjön túl, a fedő levételével nagy lángon gyorsan elfövi a fölösleget.
2016. júl. 5. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És ezt most úgy kell érteni, hogy fagyottan egyem a serpenyőbe? Mert akkor nagyon füstöl. Vagy az nem baj?
2016. júl. 5. 20:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, fagyottan. Ha gyorsan elkevered a meleg vajjal, nem fog füstölni, sózd is meg, hogy mielőbb levet eresszen.
2016. júl. 5. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én így csinálom, és finom, zsenge marad:

Először is elég fontos, hogy van párolóedényem, ami nagyon jól jön ha párolni akarsz. :)

Kis vizet forralok benne, kevés sóval. Majd amikor forr a víz, a fagyasztott zöldséget (nem kell előre kiolvasztani) a párolóedénybe teszem, azt a vízgőz fölé, és rá a fedőt.


Attól függően, mennyire akarod puhára, kb. 10-15 perc alatt kész van (nem kell lobognia a víznek, a gőzre van szükséged!)


Ilyen edény: [link] Persze van fedő is hozzá.


A lényeg, hogy az alsó részben olyan kevés víz legyen, hogy a zöldség ne érjen bele, mert tényleg a gőzzel párolsz csak.


Néha, ízesítésnek, szoktam egy kicsit lecsippenteni egy leveskockából, és azt is a vízbe tenni forralás előtt (ilyenkor külön só már nem kell, ezek a leveskockák önmagukban is sósak).

2016. júl. 5. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, kipróbálom mind a két verziót, bár párolóedényem nincs, de fém szűrőizém az van, szerintem azt is tudom gőz fölé tenni :)
2016. júl. 6. 21:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!